Predsednik opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac uputio je nedavno otvoreno pismo Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Branislavu Vesiću, načelniku Rasinskog upravnog okruga, u kome se kaže:

„Poštovani ministre, u opštini Aleksandrovac je preko 35 odsto zemljoradničkih gazdinstava egzistencijalno vezano za proizvodnju maline. Pod proizvodnjom maline nalazi se preko 1.500 hektara u brdsko – planinskom području opštine Aleksandrovac koje gravitira prema Kopaoniku, Željinu i Goču.
I pored sramno niske cene od 60 dinara po kilogramu, koja ne pokriva ni deo troškova proizvodnje, od sinoć 4.jula 2018.godine prestao je otkup od strane hladnjačara, kojih u opštini Aleksandrovac ima preko dvadeset.
Zamolio bih Vas kao ministra da u koordinaciji sa Ministarstvom trgovine i turizma, preko tržišne inspekcije učinite napore da se nastavi sa otkupom maline. U suprotnom javiće se problemi, jer je već prisutno jako nezadovoljstvo kod proizvođača ovog jagodičastvog voća, a opština Aleksandrovac nije u mogućnosti da sama, bez Vašeg angažovanja, reši ovaj problem. U očekivanju da ćete se lično zauzeti i pomoći da ovaj problem rešimo, koristim priliku da Vas najsrdačnije pozdravim“

AC pismoMinPolj0718

izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Violeta 180618183
Bravo za predsednika jer je stao u zastitu svojih ljudi
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE