JP „Putevi Srbije" se pridružuje obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, ove godine pod sloganim „Putevi pričaju priče".

JPPutevi naplatna Spazova

U skladu sa preporukom Ujedinjenih Nacija iz 2005. godine, Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u velikom broju zemalja obeležava se treće nedelje u novembru, odnosno ove godine 18. novembra.

Shodno svojim nadležnostima, JP „Putevi Srbije", nastavlja sa unapređenjem kvaliteta mreže državnih puteva kako bi se stekli što bolji uslovi za bezbednu vožnju u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda na srpskim putevima.

JP „Putevi Srbije" brine i o bezbednosti saobraćaja kroz otklanjanje opasnih mesta, kao i o zaštiti životne sredine kroz eliminisanje ili smanjenje štetnih uticaja puteva i saobraćaja na životnu sredinu, poštujući sve propisane procedure u skladu sa važećom zakonskom regulativom.

Kako je glavni uzrok saobraćajnih nezgoda nepoštovanje saobraćajnih propisa, JP „Putevi Srbije" apeluje na učesnike u saobraćaju da, posebno u zimskom periodu, vode računa o ograničenju brzine, održavanju rastojanja između vozila, poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode vožnju uslovima na putu.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE