BrusInfo youtube
Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje, opština Brus i u 2016. godini nastaviće da, suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima, proizvodi medijski sadržaj. Naime, troje od petoro bivših zaposlenih RTV Brus, koju je prethodne godine kupio Radoica Milosavljević, zaposlilo se u Kulturnom centru Brusa u kom proizvode “Brusku hroniku” koja se do kraja prošle godine, suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima, emitovala na RTV Kruševac.

Trenutno se, kako UNS saznaje u opštini Brus, „Bruska hronika“ ne emituje na ovoj televiziji jer je istekao ugovor, ali predsednik opštine Milutin Jeličić planira da i u narednoj godini nastavi sa ovom lošom praksom.

„Istekao je ugovor i trenutno se 'Bruska hronika' ne emituje, ali ćemo produžiti ugovor. Za nekoliko dana treba da se vidim sa urednikom RTV Kruševac, da se dogovorimo“, rekao je Jeličić, a na komentar da to nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima po kom bi opština morala da raspiše konkurs za projektno sufinansiranje medija, Jeličić je rekao da je „Radio-televizija Kruševac zastupnik opštine i da tu ne vidi nikakav problem“.

Kako je naveo UNS-u „program za 'Brusku hroniku' proizvode bivši zaposleni u RTV Brus koji sada na osnovu ugovora o delu rade u Kulturnom centru“.

„Iz RTV Kruševac im se javi šta treba da urade i oni po njihovom nalogu naprave prilog“, rekao je Jeličić.

Opština Brus u međuvremenu je osnovala je youtube kanal „Brus Info- zvanični kanal opštine Brus“, gde postavlja medijski sadržaj koji takođe proizvode radnici Kulturnog centra Brus.

RTV Brus počela sa radom

Nekada opštinska, a sada privatna Radio-televizija Brus, posle skoro dva meseca, ponovo je sredinom decembra počela da emituje program.

Ovaj medij kupio je sredinom prošle godine Radoica Milosavljević za 10.200 evra. Petoro zaposlenih u ovom mediju je odmah posle održavanja Javnog nadmetanja u avgustu na kom je proglašen kupac, dalo otkaze, tako da je Radoica Milosavljević kupovinom RTV Brusa dobio medij bez ijednog radnika.

Kako je UNS-u rekao urednik ove televizije Žarko Milosavljević, danas je ovoj radio-televiziji stiglo rešenje od Agencije za privredne registre da je preregistracija medija izvršena.

„Upravo nam je stiglo rešenje iz APR-a. Sada smo i zvanično privatna televizija. Od sredine decembra emitujemo program 24 sata. Za sada nas u televiziji ima petoro i trenutno smo svi volonteri. Nakon dobijanja ovog rešenja, novi vlasnik će sa nama sklopiti ugovore o radu“, rekao je Milosavljević. 

izvor:uns.org.rs  foto:youtube.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE