njuznet Nenad

Brus,06.01.2020. Praznici su pravi trenutak za susrete sa pojedinim ljudima koji su otišli iz Brusa ali rado dolaze za praznike. Ovaj put smo sreli Nenada Milosavljevića, jednog od  od njuzovaca, čoveka koji piše "vesti u ogledalu".

Evo šta je Nenad rekao o portalu Njuz.net:

"Njuz.net koristi izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Svaka sličnost sa pravim ljudima i institucijama je slučajna. Za kratko vreme uspeli smo da postanemo veoma posećen i uticajan portal, koji duhovitim i oštroumnim tekstova beskompromisno kritikuje političke i društvene događaje u Srbiji i svetu.  Njuz je nekomercijalan sajt, na kome čak postoji i mesto za reklamni baner na kome piše „Ovde ne može biti vaš baner“.

Časopis PC Press je na svojoj tradicionalnoj godišnjoj listi 50 najboljih srpskih sajtova proglasio Njuz.net najboljim sajtom u domenu zabave za 2010. godinu. U pisanju članaka pomažu i čitaoci koji mogu da šalju svoje tekstove.

Od nastanka sajta, više puta se dogodilo da pojedine medijske kuće s Njuz.neta prenesu izmišljene vesti kao istinitea Nenad je autor jedne takve vesti koja je pročitana parstotina hiljada puta i imala samo 51.000 lajkova. Tekst sa web portala Njuz.net "Srbin ubio ajkulu ubicu u Šarm el Šeiku" koju su prenele i svetske novinske agencije, kako Nenad kaže od Amerike do Kine.

O tom tekstu Nenad nam je rekao:

"Tekst "Srbin ubio ajkulu ubicu u Šarm el Šeiku"  govori o tome kako je navodno pijani Srbin na letovanju u Egiptu skočivši u more pao na ajkulu ubicu koja je terorisala obalui pritom je na mestu ubio, čime je spasao turističku sezonu. Mediji koji su poverovali u vest i preneli je, opisivali su je kao neverovatnu, pa je dospela i na naslovne strane.Kao pravu su je najpre preneli makedonska Večer i hrvatski Jutarnji list.Vest se kasnije raširila i po ruskim medijima koji su za nju bili veoma zainteresovani, a Komsmolskaja pravda je čak otišla dotle da je dala i objašnjenje zasnovano na zakonima fizike."

Njuz.net i Nenad u Dnevniku 2 RTS :

Njuz.net je štampao knjigu "Ovo nam možda nije trebalo", u kojoj su sakupljeni tekstovi autora "Njuza", koja sadrži 170 najčitanijih tekstova sa sajta Njuz.net, kao i "Istorija Srbije u ogledalu", prikazanu kroz tekstove iz novina.

Na kraju razgovora  Nenada smo upitali za jednu fotografiju na šta je odgovorio:

"Fotografisanje je dozvoljeno. Posedovanje, kačenje na Fejsbuk i lajkovanje takvih digitalnih zapisa ni jednim zakonom Republike Srbije nije kažnjivo".

Napravili smo fotografiju, zahvalili se na razgovoru i dogovorili uskoro susret u Brusu sa celom Njuz.net ekipom. Kojim povodom? E...

Pratite redovno Njuz.net i BrusONLINE.com... i saznaćete.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.