Pricajmo o dojenju, Nis 2016

 U prostorijama kafea "Pleasure" u Nišu, u subotu 29.10.2016. organizovano je okupljanje trudnica i majki iz Niša pod nazivom "Pričajmo o dojenju".

Trudnice i majke bile su u prilici da se još jednom ove godine okupe i da u prijatnom razgovoru, u jako lepom prostoru kafea "Pleasure", razmene Dojenje Niš oktobar 2016 mišljenja, očekivanja o dojenju, postavljaju pitanja i dođu do informacija koje će im pomoći da pre svega spreče pojavu problema do kojih može doći za vreme dok doje svoje dete, a zatim i da znaju kako da na najlakši mogući način prevaziđu problem ako je do njega došlo. 

U izuzetno prijatnom razgovoru, sa Terezom Miljković - vaša savetnica za dojenje, učestvovale su i trudnice koje je naravno najviše interesovalo kako da se pripreme i šta ih sve to očekuje nakon rođenja deteta. Nekoliko majki je došlo zajedno sa svojom decom i na licu mesta su bile u prilici da rešavaju svoje konkretne nedoumice.

Veoma značajno je bilo prisustvo majki koje već imaju iskustvo sa dojenjem jer su mogle da prisutnima ispričaju i svoje greške ali i načine kako su uspele da se izbore da se dojenje uspešno nastavi.

Ovakva vrsta podrške dojenju, pored podrške koja je prisutna od strane medicinskih radnika, predstavlja  izuzetno značajnu kariku u uspostavljanju, promociji i zaštiti dojenja na svim nivoima, od trudnica, preko majki koje su se u skorije vreme porodile pa i onih koje su uspešno dojile. U današnje vreme kada se od nas kao pojedinaca očekuje da budemo angažovane 24/7 jako je važno imati oslonac u momentima kada je to potrebno.

Radionica je bila izuzetno posećena a organizatoru je bilo veoma žao što nije bio u mogućnosti da na okupljanje primi sve zainteresovane žene i  nada se da će u narednom periodu osmisliti još bolji vid druženja koji će pomoći majkama da steknu predznanje koje im je jako potrebno. Želje za dojenjem dece ima ali mnogo toga zna da zaškripi u praksi.

"Pričajmo o dojenju" organizovano je kao poslednje u nizu za 2016. godinu, uz podršku gradske opštine Medijana -Niš.

Fotografije i atmosferu sa druženja možete pogledati OVDE (FB)

izvor:superbeba.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE