Blace Zlatnasvadba2016

U Kulturnom centru "Drainac" u Blacu u petak 11. novembra 2016. godine održana je 9. po redu manifestacija poznata pod imenom Zlatna svadba.

Ova manifestacija posvećena je bračnim parovima, koji su u braku proveli pola veka. Godine 1966. godine u Blacu je sklopljeno je oko 120 brakova, očuvano je oko 60 bračnih zajednica u kojima su oba supružnika živa, a na zajedničkoj proslavi prisustvovalo je oko 30-bračnih parova. Jubilej vredan pažnje tradicionalno je obeležen uz dobro druženje, muziku i svečani ručak.

Prisutnima na manifestaciji obratili su se predsednik opštine Blace, Zoran Jozić, direktorka Kulturnog centra „Drainac“, Marija Ćurčić, predsednica Udruženja penzionera opštine Blace, Verica Šelmić i glumac Aleksandar Dunić. Manifestaciji je prisustvovao i načelnik Opštinske uprave u Blacu, Zoran Milutinović i matičarka Verica Lapčević.

Ova manifestacija posvećena bračnim parovima koji su u braku proveli pola veka u sebi nosi snažnu poruku o značaju braka i očuvanja istog.

Predsednik opštine Blace, g-din Zoran Jozić svim slavljenicima čestitao je ovaj veliki jubilej i poželeo im da na isti način proslave i 75 godina zajedničkog života.

Direktorka Kulturnog centra „Drainac“, g-đa Marija Ćurčić, istakla je da ova manifestacija nosi veliku poruku mladima, da ljubav, poverenje i strpljenje čine bračni život i da sve to treba raspodeliti na svaki dan zajedničkog života.

Ljubav, tolerancija, međusobno razumevanje, recept je za dug brak, poručili su slavljenici ovog velikog jubileja.

Susreti bračnih parova venčanih pre pola veka poznati kao „Zlatna svadba“ jedinstvena su manifestacija u Srbiji i imaju za cilj pre svega promociju institucije braka.

izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE