Vukojicici DLevice 051216 2

Blic fondacija "Srce za decu" juče je predala na korišćenje novoizgrađenu kuću porodici Vukojičić iz podkopaoničkog sela Donji Levići kod Brusa.

U podkopaoničkom selu Donji Levići najbrojnija je familija Milovana i Vesne Vukojičić koji su do juče živeli sa petoro maloletne dece: Miloš, Milica, Stefan, Maša i Veljko u staroj kući pravljenoj od blata (čakmari) čija je površina nešto veća od 40 metara kvadratnih. 
Vukojičići su svoje goste dočekali iskrenog osmeha i otvorenog srca, po srpskom običaju uz pogaču i so, a kasnije su sve ugostili u novoj kući.

Vukojicici DLevice51216 1

"Ovu akciju je pokrenula Blic fondacija "Srce za decu" kojoj se pridružila i humanitarna organizacija EHO iz Novog Sada donacijom materijala za izgradnju temelja i prizemlja. Opština Brus je odlukom odbornika SO Brus 2014. godine porodicu Vukojičić oslobodila plaćanja naknade za građevinsko zemljište i kao drugih taksi, a zemljane radove besplatno je izvela firma "GOR KOP" vlasnika Dragomira Đorđevića. Opština Brus će pomoći i oko nabavke nameštaja a najverovatnije i svega drugog što bude trebalo kako bi Miloš, Milica, Stefan, Maša i Veljko sa roditeljima pristojno živeli. Deca će u novoj kući imati mnogo bolje uslove za život i učenje, a dobiće i mesto gde će moći da prave planove za budućnost. -  rekao nam je Zoran Gavrilović, nekadašnji predsednik SO Brus koji je prisustvovao ovom prelepom događaju u podkopaoničkom selu Donji Levići uz napomenu da su prisutni bili i Milutin Jeličić, predsednik opštine Brus i Ljiljana Knežević, izvršni direktor Blic fondacije. 
Doprinos pri izgradnji kuće porodici Vukojičić svojim aktivnostima doprinelo je i Udruženje "Lokalna kuća razvoja" Brus.

SrceZaDecuBlic fondacija "Srce za decu" zahvaljujući čitaocima "Blica" prikuplja novac kojim pomaže višečlane porodice sa decom, a trenutno su u izgradnji kući za pet porodica u opštinama Mionica, Smederevo, Vrnjačka Banja, Požarevac i Bujanovac koje se grade uz pomoć lokalnih vlasti. Ako vreme posluži plan je da se kuće izgrade do Nove godine i na taj način omogući da dvadesetoro dece ima pristojan krov nad glavom uz nadu da će  nove kuće deci obezbediti lepše i bezbednije detinjstvo. 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE