VoniM sneg012017

Snežne padavine ometaju i aktivnosti pojedinih privrednika iz Brusa otežavajući distribuciju gotovih proizvoda kao i dopremanje repromaterijala.

Firma "VoniM", čiji su proizvodni pogoni na samo 1,2 kilometra od centra Brusa, primorana je da zbog snega i leda svoje proizvode dovozi manjim  vozilom do većih transportnih vozila i pretovaruje robu što im samo otežava rad. Kako su nam rekli ove probleme imaju i tokom drugih godišnjih doba i očekuju da se put od Brusa prema Drenovi uradi tokom 2017. godine što će im olakšati proizvodnju i poslovanje. 

Firma "VoniM" za sada u proizvodnji ima tri palete proizvoda:
- osmotski sušeno voće
- voćne sokove hladno ceđene
- voćna vina

Osmotski sušeno voće u vakumu, bez primene bilo kakvih aditiva i konzervanasa, razlikuje se od klasično sušenog jer ne lepi i ima mekšu konzistencju koja ostaje nepromenjena kroz duži vremenski period. Time se trajnost ovih proizvoda  produžava i proširuje se mogućnost primene voća preko cele godine u prehrambenoj industriji. Uvođenjem vakuma u proces osmotskog sušenja voća izbegnuta je duga termička obrada i na taj način su zadržani skoro svi vredni ali osetljivi biološki sastojci voća: vitamini, minerali, arome i boje.

Voćni sokovi koji se dobijaju hladnim ceđenjem su najkvalitetniji voćni sadržaj, bez duge termičke obrade, gde se pri prvoj konzumaciji oseća poseban ukus  zrelih, sočnih i zdravih plodova voća.

Voćna vina od maline, aronije, višnje, borovnice, crne ribizle i drugog voća su u trenutnom razvoju i očekuje se da uskoro osvoje šire tržište. 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE