EUprogres Vlasotince0317

Vlasotince, 28. mart 2017. – U Vlasotincu su počeli radovi na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje koje treba da reši problem pasa lutalica na ulicama koji ugrožavaju bezbednost i zdravlje stanovništva. Izgradnju objekta površine 400 metara kvadratnih sa ambulantom, stacionarom i dve štenare, finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES sa 92.000 evra, dok je učešće opštine Vlasotince 24.600 evra.

"Za nas je ovaj objekat strateški važan jer smo u 2016. isplatili 2,4 miliona dinara građanima zbog ujeda napuštenih pasa, a u 2015. čak 3,8 miliona što je za samo dve godine polovina sume koja je potrebna za izgradnju prihvatiliša koje će moći da primi od 80 do 100 pasa", rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince Boško Stančić.

Ovaj projekat predstavlja dobar primer međuopštinske saradnje opština Vlasotince i Bojnik koje će primeniti principe dobrog upravljanja u rukovođenju prihvatilištem. Opštine će potpisati Ugovor o saradnji, a posebno će se urediti oblasti upravljanja objektom, troškovima, podeli rizika, kao i procedure koje se odnose na zbrinjavanje životinja.

Planirano je da se građevinski radovi završe za 60 kalendarskih dana, a izvođač radova je građevinska frima "AD Spektar Invest" iz Paraćina koja je izabrana u postupku javne nabavke.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE