MPD NP11171

U organizaciji novopazarske “Školice za roditeljstvo”, u prepunoj svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar, proteklog vikenda održana je prva besplatna radionica za trudnice i majke “Moja podrška dojenju”. Predavanje je bilo obrazovnog karaktera, a predavač je bila Tereza Kiš Miljković savetnica za dojenje koja svakodnevno radi sa trudnicama i majkama širom Balkana.

Cilj radionice bio je informisanje, priprema i edukacija trudnica za dojenje deteta, sprečavanje problema sa dojenjem i uspešno rešavanje problema ukoliko do nekog od njih dođe. Pored toga pričalo se o tome kako nastaje majčino mleko, šta očekivati u prvim danima nakon porođaja, koliko često dojiti dete u prvom mesecu i slično. U toku radionice koja je trajala nešto više od dva sata prisutne trudnice, kao i zainteresovani medicinski radnici, bili su u prilici da postavljaju pitanja i da na njih dobiju odgovore.

“Zahvaljujem se svima na interesovanju da odvoje vreme i dođu na današnju radionicu. Pravo je zadovoljstvo razgovarati sa svima vama na temu dojenja. Raduje me što se pokazuje sve veće interesovanje za ovu temu i što su trudnice sve svesnije značaja dojenja i toga da ono ne mora da bude komplikovano i teško, što se bore da svojim bebama obezbede što bolju budućnost” – izjavila je Tereza Miljković na kraju radionice.

MPD NP11172

Pre održavanja radionice Tereza Miljković je gostovala u Jutarnjem programu Sandžak TV (od 25:03 do 45:25)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.