Šef II sektora operacija Delegacije EU, Štefen Hudolin na dodeli nagrada konkursa „Moj omiljeni evropski projekat” u Vranju i u poseti leskovačkoj Osnovnoj školi „Trajko Stamenković”

EUprogres logo

Dodela nagrada učenicama i učenicima, pobednicima likovnog konkursa „Moj omiljeni evropski projekat“ kao i promocija kalendara razvojnog programa Evropski PROGRES za 2018. godinu biće održane u petak, 15. decembra 2017. godine u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju (29. novembra b), sa početkom u 13 časova.

Nagrade će autorima i autorkama najboljih radova uručuti šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Štefen Hudolin.

Likovni konkurs „Moj omiljeni evropski projekat“ organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine, i imao je za cilj da podstakne mlade iz 34 opštine sa jugoistoka i jugozapada Srbije da se bolje upoznaju sa projektima koje već više od decenije u njihovom mestu podržavaju Evropska unija i Vlada Švajcarske, te da svoje favorite kreativno prikažu na radovima. Od pristiglih 117 likovnih radova, žiri, na čelu sa istoričarkom umetnosti iz Raške, Danijelom Matović, odabrao je 12 najboljih koji se nalaze na stranama kalendara Evropskog PROGRESa za 2018. godinu. Đaci će biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima, dok će najbolja škola, odabrana na osnovu angažovanja i predanosti u pripremi radova i poseta projektima, kao nagradu dobiti laptop i projektor.

Štefen Hudolin će takođe posetiti Osnovnu školu „Trajko Stamenković“ u Leskovcu (Dubočica 72) koja je predstavljena na pobedničkom radu konkursa, a čiju su energetsku sanaciju sa 95.000 evra finansirale EU i Vlada Švajcarske preko programa Evropski PROGRES.

Sprovođenje Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program Evropski PROGRES su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa,

Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE