Poziv EUpro 0518

Lepe vesti stižu za preduzetnike i preduzetnice sa teritorije opštine Brus, kao i vlasnike mikro i malih preduzeća koji se bave proizvodnjom ili pružanjem IT usluga - raspisan je konkurs EU PRO za bespovratna sredstva u ukupnoj vrednosti od 4,5 miliona evra. Više o tome rekla nam je Katarina KIljajić, pomoćnik predsednika opštine Brus.

KatarinaKljajic"Novi program Evropske unije za lokalni razvoj - EU PRO zvanično je predstavljen na skupu u Aranđelovcu 22. maja 2018. godine. Kroz ovaj program Evropska unija je opredelila 4.500.000 evra za podršku preduzetnicima i preduzetnicama kao i mikro i malim preduzećima sa ciljem da se doprinese sveukupnom privrednom i društvenom razvoju 99 lokalnih samouprava u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. 
Ovim programom EU PRO čiji je poziv otvoren do 6. jula 2018. godine predviđena je nabavka opreme i uvođenje usluga u vrednosti 10.000 - 50.000 evra po grantu, a pravo da apliciraju imaju svi preduzetnici kao i vlasnici mikro i malih preduzeća sa teritorije opštine Brus koji se bave bave proizvodnjom ili pružanjem IT usluga, a osnovani su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine
Takođe biće organizovano više info sesija za sve zainteresovane a našim preduzetnicima preporučujem da posete onu koja se održava u Kruševcu u utorak 5. juna u Biznis inkubator centru sa početkom u 10:00 časova i iskoriste priliku da unaprede znanja i veštine koja će im koristiti i pri sprovođenju budućih projekata koje finansiraju donatori, prvenstveno Evropska unija.
Ovom prilikom pozivam sve preduzetnike i preduzetnice, kao i vlasnike mikro i malih preduzeća sa teritorije opštine Brus koji ispunjavaju uslove iz konkursa da se jave lično u zgradu opštine Brus kako bi im pomogli pri apliciranju u cilju unapredjenja njihove proizvodnje ili pružanju IT usluga." - rekla je Katarina Kljajić, pomoćnik predsednika opštine Brus. 

Svi zainteresovani za konkurs, odnosno javni poziv, i za više informacija mogu se javiti lično u zgradu opštine Brus ili se informisati putem sajta www.europeanprogres.org


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 183661876
Pomocnik predsednika? Bas smo "napredna" opstina sa toliko kadrova.Posebno ovih "sa strane"... Ima li kraja gluposti?
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE