TijanaRS Bilbord

Fondacija „Tijana Jurić“ pokrenula je novu kampanju „Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu“, u cilju podsećanja države i ponovnog skretanja pažnje javnosti o potrebi za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Činjenica da ni deset meseci nakon prikupljanja potpisa građana za uvođenje kazne doživotnog zatvora nije preduzet nijedan korak, bila je osnovni pokretač kampanje koja, u odnosu na prethodne, ima oštriji ton obraćanja.

"Ova kampanja nikoga ne bi trebalo da iznenadi. Mi smo već najavljivali da nećemo stati dok se nešto ne promeni, a podsećam, zahtevamo da se Krivični zakon izmeni uvođenjem kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili trudne žene. Pre tačno deset meseci, 23. oktobra, izašli smo na ulice i prikupili 160.000 potpisa građana Srbije. Osim dobre volje koja je u nekoliko navrata pokazana od strane onih koji mogu da donesu konačnu odluku o ovako ozbiljnoj stvari, konkretnijih poteza nije bilo. Želimo da podsetimo i javnost da ne samo da nismo odustali, nego smo u našoj nameri još odlučniji" – rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić.

Nastavak teksta OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.