Mreza zenaRO logo

Učesnice drugog redovnog godišnjeg sastanka Mreže žena Rasinskog okruga, održanog od 05 do 07. oktobra 2018. u Vrnjačkoj banji, na kojem je učestvovalo 16 žena iz ženskih grupa iz okruga razmenile su informacije o aktivnostima realizovanim u periodu od prošlog sastanka Mreže, aprila ove godine i planovima za predstojeći period.

Do kraja 2018., članice Mreže organizovaće obeležavanje 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama i učestvovati u kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”, vodiće kampanju za ravnomernu zastupljenost žena i muškaraca u izvršnim organima vlasti i kampanju za osnaživanje žena koje žive na selu. Aktivnosti u okviru kampanja obuhvatiće javne ulične i medijske događaje, sastanke ženskih grupa koje pružaju podršku ženama koje preživljavaju nasilje u porodici ili u partnerskim odnosima, radionice o ženskim pravima i zaštiti od nasilja u seoskim naseljima i distribuciju informativnog materijala.  

U narednom periodu, aktivistkinje u Rasinskom okrugu će nastaviti da kritički prate dešavanja u javnom i političkom životu u Rasinskom okrugu i reaguju na kršenje ljudskih prava i diskriminaciju žena.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
slavoljub 172308648
A jel bio ko iz Brusa i ako jeste ko bio?Sigurno su predstavili slucaj nasilnika iz Brusa.To je vrlo interesantna tema za takav skup ako se zaista zene stite.
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE