EkoBlazevo1018a

Početkom oktobra meseca, u okviru sprovođenja projekta "Eko Blaževo" i obeležavanja Dečije nedelje održana  je akcija čišćenja u selu Blaževu kao i snimanje promotivnog video klipa uz poruku - kada pomažemo prirodi pomažemo na taj način i sebi.

EkoBlazevo1018b

"U akciji čišćenja i snimanju video klipa, učestvovali su i učenici iz Blaževa kao i učenici nižih razreda iz Brzeća. U toku je izrada table od drveta, koja će nositi poruke o zaštiti životne sredine i biće postavljena u dvorištu škole kao podsetnik i upozorenje kako bi trebalo da se ponašamo prema prirodi. Ukoliko Opština Brus, obezbedi finansijska sredstva, učenici OŠ "Vuk Karadžić" Blaževo ići će na izlet do Đavolje varoši, što će ujedno biti i završnica ovog projekta."

Radionicu na temu zaštite životne sredine u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" Blaževo održala je nastavnica geografije Jasmina Zbiljić, a koordinatorka projekta Marija Aleksić govorila je o važnosti očuvanja prirode.

Projekat pod nazivom "Eko Blaževo" realizuje Udruženje građana "Omladinski centar Brus" u partnerstvu sa osnovnim školama "Vuk Karadžić" u Blaževu i "Prvi Maj" iz Vlajkovaca.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.