RTVKursumlija MO1218a

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Prokuplje organizovao je svečanost u sali SO-e Kuršumlija, na kojoj su uručene značke (ukupno trideset jedna) i Zahvalnice otadžbine vojnicima, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem, u periodu od 2011. do 2015. godine.

Služenje otadžbini predstavlja veliku čast i najviši čin patriotizma, a vojska, kao škola života, omogućava svojim pripadnicima da se lakše nose sa izazovnim situacijama i u civilnom društvu.

Predstavnici Vlade Republike Srbije poslednjih meseci rade na poboljšanju procedure za služenje dobrovoljnog vojnog roka, kako bi svima koji žele i ispunjavaju zakonsku proceduru služenja otadžbini, bilo omogućeno da obuku uniformu.

Pukovnik i načelnik regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, Nenad Marković, čestitao je vojnicima uspešan završetak vojnog roka, koji su časno služili svom narodu, onda kada su imali mogućnost da izaberu i kada im to nije bila obaveza, u centrima za obuku Vojske Srbije, na način kako su to činili njihovi slavni preci.

Uz osvrt na slavne dane naše istorije, pukovnik je istakao da jedino tako možemo bolje sagledali svoje i predvideti buduće vreme, a našim precima možemo da se ponosimo samo ako se oni nas ne stide.

RTVKursumlija MO1218b

Ceremoniji su prisustvovali: načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, pukovnik - Nenad Marković, načelnik Opštinske uprave Opštine Kuršumlija - Miljan Radosavljević, predstavnik 37-og mehanizovanog bataljona, major - Petar Stevanović, predstavnik Trećeg centra vojnobezbednosne agencije Niš, major - Miroslav Marjanović, komandir policijske stanice Kuršumlija, glavni policijski inspektor - Radisav Milenković, vojnici koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u centrima za obuku Vojske Srbije, sa teritorije Opštine Kuršumlija, njihovi roditelji, rodbina, prijatelji i od medijskih kuća - RTV Kuršumlija.
izvor i foto:rtvkursumlija.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE