JP „Putevi Srbije“ posebnu pažnju poklanja organizaciji rada Zimske službe, održavanju prohodnosti puteva i obaveštavanju javnosti o stanju na putevima.

JPPuteviSrbije autoput3

Na snazi je treći stepen pripravnosti i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, a ekipe putara su spremne da  reaguju po potrebi.

Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

Samo u poslednjih 24 sata  došlo je do proklizavanja i prevrtanja teretnih vozila i autobusa na deonicama: Kovilj-Novi Sad (smer ka Novom Sadu), Zrenjanin-Lazarevo-Sečanj-Vršac, Beograd – Obrenovac, kod mesta Duboko, na državnom putu II A reda broj 129 Farkaždina - raskrsnica sa državnim putem I B reda broj 13, na državnom putu II A reda broj 149, Avalski put, Zuce - Avala, državni put II A-223, deonica Bela Palanka – Striževac , izlaz na NS Inđija, smer od Beograda ka Novom Sadu...

Izjava Zorana Stojisavljevića, rukovodioca štaba Zimske službe i izvršnog direktora Sektora za održavanje državnih puteva I i II reda o stanju i prohodnosti na državnim putevima:

JP Putevi Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da koriste  zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE