Brus panorama17

Komisija za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus 26. decembra 2018. godine objavila je JAVNI POZIV za dostavljanje inicijativa za davanje naziva ulicama i trgovima i i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus prema utvrđenim merilima i kriterijumima.

Inicijativu za utvrđivanje ili promenu naziva ulice, trga, odnosno drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus, može pokrenuti Skupština opštine Brus, građani, mesna zajednica, Komisija i druga zainteresovana lica i organi.

Merila i kriterijumi po kojima ulice i trgovi mogu dobijati imena su:
- Da nazivi imaju geografska, etnografska, istorijska, kulturna i druga obeležja vezana za Brus i okolinu, odnosno Republiku Srbiju (spomenici kulture, istorijsko nasleđe, nazivi gradova, reka, planina, jezera, područja iz kojeg potiče stanovništvo naseljeno u ulici i sl., značajni događaji i datumi iz daleke i bliske prošlosti);
- Da su u pitanju imena znamenitih ličnosti iz prošlosti iz svih sfera ljudskog stvaralaštva. Misli se na osobe koje su na bilo koji način bile vezane za Brus i okolinu, bilo da su poreklom iz ovih krajeva, bilo da su svojim radom i delima donosili dobro Brusu ili Srbiji i njenom narodu, a da nisu sa ovog područja.

Inicijative se podnose u pisanoj formi i sadrže:
– podatke o podnosiocu inicijative;
– predlog naziva ulice ili trga i i drugih delova naseljenih mesta;
– tačno određenu lokaciju ulice ili trga i drugih delova naseljenih mesta;
– pismeno obrazloženje- kratke biografije za znamenite ličnosti iz lokalne istorije i obrazloženje za nazive ulica koji predstavljaju događaje ili datume vezane za lokalne istorijske događaje.

Inicijative se podnose Komisiji za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus koja će razmotriti sve prispele inicijative i na osnovu njih pripremiti nacrt odluke o utvrđivanju naziva ulica i trgova i isti proslediti na saglasnost ministarstvu nadležnom za poslove lokalne samouprave.

Rok za dostavljanje inicijativa je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja Javnog poziva na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Brus.

Inicijative se podnose Komisiji za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus sa naznakom „Inicijativa za davanje naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus “ neposredno na pisarnici Opštinske uprave opštine Brus, ili putem pošte na adresu: OPŠTINA BRUS, Komisija za utvrđivanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus, Kralja Petra I 120, 37220 Brus sa naznakom „Inicijativa za davanje naziva ulica i trgova i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opštine Brus“.

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Marija Jakovljević, tel. 037/826-840 Lokal 128


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 227d
Nela neko pojasni kakav kriterijum od gorenavedenih u tekstu ispunjavaju ove novopecene ulice grada Brusa? Ako znaju i umeju... Ili iskljucivo postupaju,poput pokusnih kunića,po naredbi dragog im sefa.To i ne trrba da nas cudi,jer im je pruzio zaposlenje,a da odgovorom na nase pitanje isti ti opravdaju platu koju...definitivno i ne znaji zbog cega primaju!
| 0 0
Duduk 229d
Па ови само глупости неке раде. Од тога ће нам па бити боље.. Спремите се за још Јеличицких улица..
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE