JPPuteviSrbije logo

Povodom objava u pojedinim medijima, a u cilju tačnog informisanja javnosti JP „Putevi Srbije“ obaveštava sledeće:

"Zatvaranjem sistema naplate putarine na autoputu E-75, deonica Doljevac-Preševo, nije ugrožena bezbednost učesnika u saobraćaju, jer su radovi obeleženi adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Informacija o početku radova i izmenama režima saobraćaja na petljama Doljevac selo, Brestovac, Leskovac centar i Bujanovac sever je upućena svim medijima kroz zvanično saopštenje, objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“, na društvenim stranicama preduzeća, kao i na aplikaciji za mobilne telefone „Putevi Srbije“.

Naglašavamo da učesnici u saobraćaju ni u jednom slučaju ne povećavaju dužinu putovanja za 20 do 30 km, kako su preneli određeni mediji.

  1. Svi učesnici u saobraćaju koji se kreću u smeru od Niša ka Leskovcu i žele da se isključe na petlju Leskovac centar, isključiće se na prethodnu petlju Leskovac sever, dok će se oni koji se kreću iz smera Preševa i žele da izađu na istu petlju, isključiti na naplatnoj stanici Grdelica.
  2. Vozači koji žele da se isključe sa autoputa na petlju Bujanovac sever, a kreću se iz smera Niša, isključiće se na naplatnoj stanici Vranje, dok se oni koji idu iz smera Preševa, isključuju na naplatnoj stanici Bujanovac jug.
  3. Učesnici u saobraćaju koji se kreću iz smera Beograda, a idu prema Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku, isključivaće se na petlje Niš jug. Saobraćaj iz smera Preševa ka Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku odvijaće se preko petlje Niš jug ili Leskovac sever.

Navedeno kretanje vozila van autoputa, neće značajno uticati na dužinu pređenog puta. Učesnici u saobraćaju će se nakon isključenja sa autoputa, kretati magistralnim, odnosno lokalnim putevima. Za ovaj deo puta nije im obračunata, niti naplaćena putarina.

Napominjemo da naplata putarine u zatvorenom sistemu predstavlja naplatu po pređenom kilometru autoputa.

Od 01.07.2019. godine naplatne stanice Brestovac i Leskovac jug biće otvorene za saobraćaj."

JP „Putevi Srbije“


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE