JPPuteviSrbije logo

JP “Putevi Srbije” obaveštava javnost povodom najavljenog protesta žitelja gradske Opštine Surčin u nedelju 06. oktobra 2019. godine

"Povodom najavljenog protesta žitelja gradske Opštine Surčin u nedelju u Jakovu, zbog navodnih problema “izazvanih lošim planiranjem pristupnih saobraćajnica i priključnica na auto-put”, JP “Putevi Srbije” obaveštava javnost i građane gradske Opštine Surčin da postoji potvrđen Urbanistički projekat za potrebu izgradnje pristupnih saobraćajnica na auto-put “Miloš Veliki”, koji između ostalog predviđa i izgradnju priključka na auto-put u naselju Jakovo u okviru izgradnje deonice Novi Beograd-Surčin.

Priključak za Jakovo koji se nalazi na deonici Surčin-Obrenovac biće izgrađen u okviru izgradnje deonice Novi Beograd-Surčin za koju je potpisan komercijalni ugovor i čija izgradnja počinje u martu 2020. godine.

Na osnovu zaključka Komisije za stručnu kontrolu ovog projekta, koja je pregledala dokumentaciju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je potvrdu da Urbanistički projekat nije u suprotnosti sa prostornim planom auto-puta E-763, prostornim planom gradske Opštine Surčin kao i sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, što će omogućiti da se izgradi pristupna saobraćajnica koju su potpisivanjem peticije tražili meštani sedam sela gradske Opštine Surčin.

Na taj način biće omogućeno da i stanovnici naselja Jakovo dobiju priključak na auto-put “Miloš Veliki”, a od gradske Opštine Surčin očekujemo da informiše stanovnike ovog naselja o dosadašnjim i planiranim aktivnostima na izgradnji priključka za auto-put “Miloš Veliki”."
JP Putevi Srbije


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE