Prva info-sesija u Nišu u ponedeljak 7. oktobra

EUPro Drugipoziv0919

Razvojni program EU PRO održaće informativne sesije u periodu od 7. do 17. oktobra 2019. godine kako bi preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima predstavio drugi javni poziv na koji mogu da se prijave za dobijanje bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uvođenje usluga.

Evropska unija će putem ovog poziva pružiti podršku u visini od 2,5 miliona evra preduzećima koja se bave proizvodnjom, a registrovana su u periodu od 2014-2018. godine u 99 gradova i opština1 koje su uključene u realizaciju programa. Opredeljena sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Prva info-sesija će se održati u Nišu, u ponedeljak, 7. oktobra 2019. godine u 10:30 časova u hotelu New City (Vožda Karađorđa 12), a zatim će poziv biti predstavljen u Pirotu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, na Zlatiboru, u Kragujevcu, Šapcu, Kraljevu, na Srebrnom jezeru, u Novom Pazaru, Kruševcu i Zaječaru.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra. Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO gde zainteresovani preduzetnici/ce mogu da se prijave za učešće na info-sesijama.

 RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA PO GRADOVIMA I OPŠTINAMA
*Napomena: Predstavnici/ce EU PRO programa biće dostupni za izjave za medije pre početka info-sesija, od 10:30 do 11 časova.

NIŠ ponedeljak, 7. oktobar u 10:30,
Hotel New City (Vožda Karađorđa 12) 

PIROT utorak, 8. oktobar u 10:30,
Hotel Ana Lux (Srpskih vladara bb) 

LESKOVAC sreda, 9. oktobar u 10:30,
Centar za stručno usavršavanje (Leskovačkog Odreda 6)

VRANJE četvrtak, 10. oktobar u 10:30,
Hotel Pržar (Pržarska bb)

BUJANOVAC četvrtak, 10. oktobar u 10:30,
Ekonomski fakultet (Karađorđa Petrovića bb)

ZLATIBOR ponedeljak, 14. oktobar u 10:30,
hotel Mona (Miladina Pećinara 26)

KRAGUJEVAC ponedeljak, 14. oktobar u 10:30,
Hotel Kragujevac (Kralja Petra I 18)

ŠABAC utorak, 15. oktobar u 10:30,
Hotel Sloboda (Trg šabačkih žrtava bb)

KRALJEVO utorak, 15. oktobar u 10:30,
Hotel Botika (Naselje Moše Pijade 1/A)

SREBRNO JEZERO sreda, 16. oktobar u 10:30,
Hotel Danubia Park (Beli bagrem bb)

NOVI PAZAR sreda, 16. oktobar u 10:30,
Kulturni centar (Stevana Nemanje 2)

KRUŠEVAC četvrtak, 17. oktobar u 10:30,
Biznis inkubator (Jasički put 9)

ZAJEČAR četvrtak, 17. oktobar u 10:30,
Timočki Omladinski Centar - POMAK (Generala Gambete 44, VIII sprat)

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

1Aleksandrovac, Aleksinac, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bajina Bašta, Batočina, Bela Palanka, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Crna Trava, Čačak, Čajetina, Ćićevac, Ćuprija, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Gadžin Han, Golubac, Gornji Milanovac, Ivanjica, Jagodina, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kosjerić, Kragujevac, Kraljevo, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lebane, Leskovac, Loznica, Lučani, Ljig, Ljubovija, Majdanpek, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Negotin, Niš, Nova Varoš, Novi Pazar, Osečina, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Pirot, Požarevac, Požega, Preševo, Priboj, Prijepolje, Prokuplje, Rača, Raška, Ražanj, Rekovac, Sjenica, Smederevo, Smederevska Palanka, Sokobanja, Surdulica, Svilajnac, Svrljig, Šabac, Topola, Trgovište, Trstenik, Tutin, Ub, Užice, Valjevo, Varvarin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Vranje, Vrnjačka Banja, Zaječar, Žabari, Žagubica, Žitorađa


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.