Bronzana medalja koju je osvojila Kristina Džodić 2009. godine na Svetskoj olimpijadi iz fizike i danas sija kao zlatna

BrusFizika bronza2009

Tog decembra 2009. godine Kristina Džodić je krenula na IJSO takmičenje u Azerbejdžan, sa svojom profesorkom fizike Milijanom Todorović, odakle se vratila sa bronzanom medaljom. Ovaj uspeh je bio još jedna potvrda da su škole na teritoriji opštine Brus rasadnik pametne i uspešne dece što i dan danas potvrđuju učenici na školskim takmičenjima.

Kristina Džodić rođena je u Brusu 1994. godine, gde završava osnovnu školu i gimnaziju. Tokom školovanja učestvovala je na takmičenjima iz matematike i fizike, a najznačajnija priznanja koja je osvojila su treća nagrada na Srpskoj fizičkoj olimpijadi i bronzana medalja na međunarodnom takmičenju IJSO (International Junior Science Olympiad), u Bakuu, Azerbejdžan, 2009.godine. Na kraju i osnovne i srednje škole je dobila Vukovu diplomu, kao i priznanje ,,Đak generacije’’.

Elektrotehnički fakultet upisuje 2013. godine, a 2014. se opredeljuje za odsek Energetika. Diplomski rad na temu ,,Optimalan raspored rada uređaja u kući koja se napaja iz fotonaponskog sistema’’ odbranila je septembra 2017. godine sa ocenom 10.
Osnovne studije je završila sa prosečnom ocenom 9.88.

Master studije na Elektrotehničkom fakultetu upisuje 2017. na smeru Elektroenergetske mreže, završava ih sa prosečnom ocenom 10, a master rad "Estimacija stanja u distributivnoj mreži sa disperzovanim fotonaponskim sistemima" brani u septembru 2018.

Upisuje doktorske studije 2018. godine na Elekrotehničkom fakultetu u Beogradu, gde je i zaposlena kao asistent na Katedri za elektroenergetske sisteme, i angažovana je u izvođenju nastave na osnovnim i master studijama. Trenutno je student treće godine doktorskih studija, oblast istraživanja usmerena ka obnovljivim izvorima energije i njihovoj integraciji u postojeći elektroenergetski sistem.

Brusjani nikada ne smeju zaboraviti ogroman uspeh koji je postigla Kristina Džodić osvojivši bronzanu medalju na International Junior Science Olympiad 2009. godine.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 134408263
Bravo,bravo,bravo za Kristinu!!!
| 7 0

Društvo:

Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE