KnjigeBiblioteka40717

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u junu mesecu 2017. godine bila je knjiga "Nigde nema te", autorke Jelene Bačić Alimpić, a za dečiji uzrast "Volim da me vole" Slavka Petković Grujičić.

Roman „Nigde nema te“, autorke Jelene Bačić Alimpić, govori o Izabeli Mesini, pametnoj i saosećajnoj devojci iz malog sicilijanskog sela koja se prijavljuje za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobegla iz kuće svoje majke. U vihoru ratnih stradanja u malu poljsku bolnicu na Dolomitima dovoze Marka, ratnog izveštača iz Srbije koji je teško ranjen. Izabela dobija zadatak da se stara o njemu. Iako stranci, oni će se razumeti bez mnogo reči.
Roman Nigde nema te protkan je najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima. Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, napisala je britko i vešto, izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini.

Najčitanija knjiga za dečji uzrast u mesecu junu: „Volim da me vole“ Slavka Petković Grujičić.

Za jul mesec 2017. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
- za odrasle čitaoce "Psihologija dobrote"  Salman Ahtar
- za dečiji uzrast "Najlepša u školi" Raša Popov

Knjiga „Psihologija dobrote“, autor Salman Ahtar. Objašnjavajući poreklo, dinamiku, socijalna zadovoljstva i kliničke koristi od hrabrosti, rezilijentnosti, zahvalnosti, velikodušnosti, praštanja i žrtvovanja, ova knjiga osvetljava onaj ugao ljudskog iskustva koji su psihoanalitičari i drugi profesionalci iz oblasti mentalnog zdravlja neadekvatno razumeli.

Knjiga "Najlepša u školi" autor Raša Popov. Legendarni Raša Popov u knjizi opisuje kako jJedna ružna profesorica proganja najlepšu devojčicu u školi...

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak - petak od 07:00 do 15:00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE