EtnoGrupaBrus 0817

Posle uspešnih nastupa "Etno grupe Brus" tokom prvih devet meseci 2017. godine i osvojenog prvog mesta na 8. Međunarodnom festivalu folklora i pesme u Grčkoj priređen je prijem u kabinetu predsednika opštine Brus.

Tokom 2017. godine, "Etno grupa Brus" se pojavila na brojnim manifestacijama i takmičenjima. Početkom godine uzela je učešće na Međunarodnom festivalu tradicionalnog i modernog plesa u Brusu. Po drugi put je pevala i na humanitarnom koncertu "Sv. Jelena", koji se šestu godinu zaredom, održava u Blacu. Promociju knjige autorke Snežane Ćosić, "Ne lomi mi lojze, ne kradi mi grojze", u Brusu, takođe je uz zapaženi nastup ispratila navedena etno grupa.
Jun mesec je Etno grupi Brus, doneo velika priznanja, na Međunarodnom festivalu folklora u Blacu, član etno grupe Milisav Jovanović, osvojio je prvo mesto za najbolje instrumentalno izvođenje na duduku sa numerom "Drndavka." Najmlađi član Luka Milanović, koji ima 12 godina, osvojio je treće mesto u kategoriji solo izvođenja na fruli na 30. saboru frulaša u Prislonici.
Pored nabrojanih nastupa, Etno grupa Brus"je nastupala i na Koncertu orkestra i harmonike u Brusu, "Danima maline" u Plešu, i u humanitarnoj akciji koju je organizovala "Trojka iz bloka", pod nazivom "Srbi za Srbe", kako bi se pomoglo porodici Tamburić iz Zlatara.

EtnoGrupaBrus 280817 U avgustu mesecu snimljen je i video spot za pesmu "Šetnala se Kuzum Stana" čija je promocija održana u u crkvi Sv. Preobraženje u Brusu.

EtnoGrupaBrus NeiPori

Kao priznanje za prvih devet meseci rada u 2017. godini usledilo je osvajanje prvog mesta na 8. Međunarodnom festivalu folklora i pesme koji je održan u Grčkoj, u gradu Nei Pori.

Posle uspešnih nastupa "Etno grupe Brus" tokom 2017. godine i osvojenog prvog mesta na Međunarodnom festivalu folklora i pesme u Grčkoj predsednik opštine Brus priredio je prijem u svom kabinetu.
Povodom prijema kod predsednika opštine Brus razgovarali smo sa NebojŠom Stevovićem, predsednikom Udruženja "Etno grupa Brus".
NebojsaStevovic ZRKY"Prilikom prijema kod predsednika opštine Brus Milutina Jeličića razgovarali smo o postignutom uspehu članova etno grupe u Grčkoj, utiscima sa festivala i budućim gostovanjima. Iskoristili smo priliku i zvanično pustili snimljeni video spot "Šetnala se Kuzum Stana" gde je predsednik pohvalno govorio o našem radu i važnostima očuvanja kulturne baštine opštine Brus. Takođe, predsednik je u ime Opštine Brus obećao finansiranje odlaska "Etno grupe Brus" u Šid, početkom novembra meseca, gde ćemo gostovati i predstavljati našu opštinu, i pozvao sva udruženja, da apliciraju kada budu raspisana sredstva za kulturu Opštine Brus." rekao je Nebojša Stevović - ZRKY.

U narednom periodu "Etno grupu Brus" očekuje više gostovanja: 23. septembra u Pavlici - opština Raška, 07. oktobra Jasenica - opština Žitorađa, 12. oktobar Kriva Reka - opština Brus, 07. novembra Festival u Šidu...


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE