Nisville

Internacionalni Nišvil jazz festival koji će biti održan od 3. do 12. avgusta 2018. na više lokacija u gradu, ove godine očekuje 200.000 posetilaca, čime će oboriti sve dosadašnje rekorde. Na 20 scena 1.000 izvođača iz čitavog sveta izvešće 250 programa. Od toga u glavnom programu na Earth/Sky binama nastupiće 25 bendova.

„Čeka nas još jedna mazohistička avantura u deset dana, 250 programa na 20 scena i hiljade izvođača. Želja nam je bila da napravimo neke rekorde. Kao što je osnovni slogan festivala „Festival festivala“ naslonjenih na džez, naš interni slogan je „Do granica izdržljivosti“.
Program je urađen u skladu sa našim budžetom, prihod od prodatih karata neće biti veći od 15 %, a najviše para daje Grad Niš, Ambasada SAD i Ministarstva kulture i turizma. Mi smo se potrudili da za taj novac dovedemo najveće svetske muzičare, jer ovo je pre svega umetnički festival.
Takođe, apelujem na državne organe da konačno naprave jedan presek, da izdvoje desetak festivala i da i Nišvil, kao što su i neke druge manifestacije, bude finansiran iz budžeta. Time ćemo biti pošteđeni iščekivanja rezultata velikog broja konkursa na koje se prijavljujemo, jer iznova svake godine ispisujemo stranice i stranice konkursne dokumentacije i objašnjavamo značaj jednog ovakvog festivala“, kaže Ivan Blagojević, direktor festivala

Nišville Jazz Festival 2018 će 9. avgusta otvoriti najbolji bubnjar na ovim prostorima svih vremena, Lazar Tošić a zvezde prve večeri su jedan od najboljih svetskih saksofonista Keni Geret i rege sastav “Inner circle” koji prvi put nastupa u Srbiji.
U petak 10. avgusta nastupa grupa “Manhattan Transfer” i bubnjar Omar Hakim, sa svojom suprugom pijanistkinjom.
Subota 11. avgust rezervisana je za obeležavanje 85 godina od rođenja čuvene Nine Simon kada će kao jedna od zvezdi večeri nastupiti njena ćerka Lisa Simon, a sviraće i britanski bend „Matt Bianco“.
Poslednje večeri festivala, u nedelju 12. avgusta nastupaju „Black art jazz colective“ i bend, za koji prema reakciji publike vlada ogromno interesovanje, “Gipsy kings”. Oni će nastupiti sa Pakom Baliardom, koji će dobiti i nagradu za fuziju džeza sa drugim pravcima „Šaban Bajramović“.

Više o Nišville Jazz Festivalu 2018 OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.