U subotu 22.12.2018. u osnovnoj školi “Jovan Jovanović-Zmaj” u Brusu održano je opštinsko takmičenje u eko kvizu na temu „Prljavo ili čisto – nije isto”.

OSBrus kviz2212181

Učešće su uzele četiri ekipe i to iz osnovnih škola „Branko Radičević“ iz Razbojne, „1.Maj“ iz Vlajkovaca, „Vuk Karadžić“ iz Blaževa i škole domaćina “Jovan Jovanović-Zmaj” Brus.

OSBrus kviz2212182Da prljavo ili čisto nije isto pokazali su da najbolje znaju učenici iz Blaževa: Dušan Pantić (5.razred), Marko Cvetković (6.razred), Andjela Isailović (7.razred) i Valentina Pantić (8. razred) i oni će sa svojom nastavnicom geografije Jasminom Zbiljić predstavljati našu opštinu na okružnom takmičenju koje će biti održano u maju u Kruševcu.

OSBrus kviz2212183 OSBrus kviz2212184

Cilj eko-kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti  o reciklaži i ekologiji. Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” od 2014. godine organizuje takmičenje beogradskih osnovaca u znanju o ekologiji, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada – „Eko-kviz”. Od ove godine u projkat je uključena i opština Brus.

OSBrus kviz2212185 OSBrus kviz2212186

Projekat je edukativnog karaktera i namenjen je učenicima osnovnih škola. Iz svake škole nastupa ekipa od četiri člana, i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda.Cilj takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine, kao i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.
A.Kovačević


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE