Dva filma u bruskom bioskopu 22. januara
Brus filmovi 220119
Domaći film "Kralj Petar" biće prikazan u Brusu u utorak 22. januara 2019. godine sa početkom u 19:00 časova, a istog dana biće prikazan i film za decu "Bela i Sebastijan" sa početkom u 17:00 časova.

"BELA I SEBASTIJAN" u 17:00 časova, ulaz 250 dinara
Ukoliko ste voleli film ,,Lesi se vraća kući”, ova priča će vas oduševiti svojom toplinom i lepotom prikazanih pejzaža, kao i pričom o jednom divnom prijateljstvu.
Sebastijan je jedan snalažljiv i nezavistan šestogodišnjak koji živi sa svojim dekom u malom selu u Francuskim Alpima. Zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti uspeva da ukroti divljeg psa od koga se svi žitelji sela plaše. Ubrzo potom ga naziva Bela i njih dvoje postaju nerazdvojni drugari, čije prijateljstvo niko ne može da razdvoji.



"KRALJ PETAR" u 19:00 časova, ulaz 250 dinara
Kralj Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu za zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada.
Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Posle dve herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno. Tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka. Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog kralja da mu preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj Marinka nalazi prekasno a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika, oplakujući u ime svih majki sve sinove – nevine žrtve rata.
Srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido – ostrva smrti, ali i srpskog vaskrsnuća!


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE