Aleks promocija170119

U Zavičajnom muzeju Župa u Aleksandrovcu 17. januara 2019. godine održana je promocija monografije „Župa i Župljani u Prvom svetskom ratu“, autora Ivana Brborića. Knjiga govori o stradanju, žrtvama i šteti koju su pretrpeli Župljani u najvećem svetskom ratu u dotadašnjoj istoriji.

Uz prigodni program u kojem su učestvovali učenici osnovne i srednje škole, o knjizi su govorili profesor istorije Dragiša Stamenković i prof. dr Dragomir Bondžić, recenzent knjige.
Interesovanje građana bilo je zaista veliko, a prostor Muzeja premali da primi sve one koji su želeli da prisustvuju ovom izuzetnom času istorije. Autor je naglasio da smo dostojni svojih predaka, jer to potvrđuje i ovo interesovanje svih, Župljana i njihovih komšija.

Ovom prilikom, Ivan Brborić je rekao da "Župa i Župljani u Prvom svetskom ratu" nije završeno izdanje, već da je ovo ujedno i poziv svim Župljanima da u starim škrinjama, na tavanima kuća ili podrumima potraže svedočanstva Velikog rata, u kojem je gotovo hiljadu Župljana izgubilo život, da bi ovo izdanje bilo dopunjeno novim svedočenjima i imenima učesnika rata iz aleksandrovačkog i župskog kraja.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Novica nikic 161787631
Odlicno za mladje generacije. Gde moze da se kupi da se prisetimo mi stariji koji smo nesto i culi o tome?
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE