CZKBrus smotrarecitatora03191

Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" za učenike osnovnih i srednje škole na teritoriji opštine Brus održana je 20. marta 2019. godine u organizaciji Centra za kulturu Brus kao uvertira Svetskom danu poezije koji se obeležavao dana kasnije.

Na početku takmičenja recitatora sve prisutne je pozdravila Bojana Đošić, direktorica Centra za kulturu Brus, upoznavši ih sa propozicijama.

CZKBrus smotrarecitatora03192

Smotra recitatora pod nazivom "Pesniče naroda mog“ ustanovljena je 1968. godine kada je iste godine, krajem marta meseca, i održana i prva smotra u Brusu. Učesnici smotre su podeljeni u tri kategorije: Mlađi uzrast – učenici 1 do 4 razred osnovne škole, Srednji uzrast – učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i Stariji uzrast – učenici srednje škole
Opštinskoj smotri recitatora prethodi školsko takmičenje u recitovanju a najbolji na Opštinskoj smotri učestvuju na Okružnom i kasnije na Državnom takmičenju.

CZKBrus smotrarecitatora03193

Ovogodišnji žiri bio je u sledećem sastavu: Jelena Obradović, prof. srpskog jezika i književnosti, "OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Brus; Snežana Isailović, učiteljica, OŠ "Vuk Karađžić“ Blaževo; Vladica Đošić, master učitelj, OŠ „Branko Radičević“ Razbojna; Đorđe Milenković, master učitelj, OŠ „Prvi maj“ Vlajkovci; Maja Grujić Ristić, prof. srpskog jezika i književnosti, "Srednja škola“ Brus; Bojana Đošić, master učitelj, ispred Centra za kulturu Brus.

Recitatori su pesme govorili napamet u trajanju najduže 3 minuta za mlađi i srednji uzrast i 4 minuta za stariji uzrast a kriterijumi po kojima je žiri vrednovao nastup recitatora bili su: Izbor pesme prema uzrastu recitatora; Akcentuacija i dikcija; Ostvarenje misaono-emotivnih sadržaja pesme; Prirodnost, izražajnost, sugestivnost.

Plasman na Okružno takmičenje ostvarili su

Mlađi uzrast:
1. Luka Pavlović
2. Selena Lazarević
3. Vasilije Vučković

Srednji uzrast:
1. Katarina Dačković
2. Emina Milenković
3. Miona Moskovljević

Stariji uzrast:
1. Milica Jezdić
2. Nevena Nedeljković
3. Iva Dačković

Okružno takmičenje recitatora "Pesniče naroda mog" biće održano početkom aprila meseca u Aleksandrovcu.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE