BuciniDani2019Dani Milosava Buce Mirkovića koji se održavaju u Aleksandrovcu po šesti put slaviće pozorište, glumu, umetnost i kulturu. Ova tradicionalna manifestacija ponovo će pretvoriti njegovu rodnu Župu u veliku pozorišnu scenu. Festival traje od 10. do 16. juna 2019. godine, pod motom „Referendum za pozorište“.

Takmičarski program čine predstave: „Petrijin venac“ Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića (Atelje 212), „Režim ljubavi“ Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva (Atelje 212), „Tartif“ autorski projekat Igora Vuka Torbice (SNP i Narodno pozorište Sombor), „Jami distrikt“ Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića (koprodukcija Centar Za Kulturu Tivat, Bitef teatar, Asocijacija MASZK Segedin, Think Tank Studio) i „Mala mađarska pornografija“ po tekstu Petera Esterhazija i režiji Nikite Milivojevića (Novosadsko pozorište).

Stručni žiri u sastavu Dušanka Stojanović Glid, Andrej Šepetkovski i Đurđa Tešić dodeliće „Zlatno zrno“ za najbolju mušku ulogu, najbolju žensku ulogu, za najboljeg mladog glumca/glumicu i za glumačku bravuru. Biće dodeljena i nagrada „Milosav Buca Mirković“ za glumačko ostvarenje Festivala i nagrada za najbolju produkciju „Minja Obradović“.

Prema najavi organizatora, osmišljen je i bogat prateći program koji će obuhvatiti izložbu „Umetnost glume ili traganje za istinom“ Pozorišnog muzeja Vojvodine o životu i delu Svetlane Bojković, književni segment „Zavičajni pesnici Buci u čast“ i razgovor o aktuelnim pozorišnim temama pod nazivom „Referendum za pozorište“.

Građani Srbije i vinorodne Župe imaće priliku da uživaju u sjajnim glumačkim bravurama i dobrom župskom vinu a karte su već u prodaji i u ograničenim količinama pa ih zato rezervišite na vreme.
Cena kompleta, za svih pet predstava u takmičarskom programu uključujući i predstavu za decu 10. juna je 1.800 dinara, a cena pojedinačne karte po danu, po osobi, iznosi 500 dinara.

Informacije i rezervacije:  037 355 21 81 ili 066 83 55 355 Dom kulture „Milosav Buca Mirković“

Dobrodošli na Šesti pozorišni festival „Bucini dani 2019“.




Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.