Komisija za izradu nacrta Statuta opštine Brus objavlila je JAVNI POZIV za učešće u raspravi o nacrtu statuta Opštine Brus

OpstinaBrus0316

Skupština opštineBrus je na sednici održanoj 09. novembra 2018. godine donela Odluku o pristupanju donošenja Statuta opštine Brus radi usaglašavanja sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Komisija za izradu nacrta Statuta opštine Brus u obavezi je da sprovede javnu raspravu koja ne može biti kraća od 10 dana i da nakon toga Predlog Statuta opštine Brus dostavi Opštinskom Veću opštine Brus i Skupštini opštine Brus na dalju nadležnost.

Komisija je u pripremi za izradu Nacrta Statuta opštine Brus održala sastanke sa predstavnicima organa Opštine i izvršila uvid u predloženi model Statuta opštine koji je izradila Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu saomoupravu.

Komisija je na sednici 30. novembra 2018. godine odlučila da se javna rasprava povodom Nacrta Statuta opštine Brus sprovede u trajanju od 20 kalendarskih dana i to u periodu od 03. decembra do 24. decembra 2018. godine.

Otvoreni sastanak predstavnika nadležnih organa sa zainteresovanim građanima, predstavnicima udruženja građana i sredstvima javnog informisanja održaće se u petak, 21. decembra 2018. godine.

Predloge, sugestije i mišljenja možete dostaviti u pisanoj formi do zaključenja javne rasprave, na adresu Skupštine opštine Brus, Komisiji za izradu nacrta Statuta opštine Brus, ul. Kralja Petra I 120, 37220 Brus ili na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Molimo vas da uzmete učešće u javnoj raspravi.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.