Brus panorama17

Brus 23.10.2019. Na sednici SO Brus održanoj 28.02.2019. godine odbornici su doneli odluku o formiranju radne grupe za izradu Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine. Iako su mnogi očekivali da će Radna grupa biti izabrana odmah po završetku sednice to se ipak dogodilo posle sedam meseci, tačnije 25.09.2019. godine.

Posle upita od 03. maja 2019. godine "Da li je formirana Radna grupa za za izradu Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine" stigao je odgovor 16. maja od šefa Kabineta predsednika opštine Brus da nije formirana radna grupa.
Na sledeći upit, od 18. jula 2019. godine, sa istim pitanjem "Da li je formirana radna grupa za za izradu Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine" stigao je odgovor 30. jula od šefa Kabineta predsednika opštine Brus da nije formirana radna grupa.
Pitanje je ponovljeno i 23. septembra "Da li je formirana radna grupa za za izradu Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine" da bi 08. oktobra stigao odgovor da jeste ali ovaj put odgovor je stigao od predsednika Opštine Brus:

"U opštini Brus jeste formirana radna grupa za izradu Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine rešenjem br 35-16/2019-II od dana 25.09.2019. godine i u njenom sastavu su: Saša Milošević, predsednik i članovi radne grupe: Jasmina Savić, Radula Ratković, Miloš Azdejković, Dragoljub Marković, Miroslav Obradović, Nataša Jeličić, Bojana Đošić, Milijana Todorović, Vesna Marinković, Vladan Jevtić, Ivan Jeličić, Branislav Tamburić, Milomir Petrović i Nenad Milenković."

Nekome će možda biti čudno da u radnoj grupi nema nekog ozbiljnijeg preduzetnika ili vlasnika preduzeća sa teritorije opštine Brus kao ni vlasnika turističkih objekata ali ni ozbiljnijih poljoprivrednih proizvođača, pa ni Mikice Pršića koji je bio proglašen za najuspešnijeg poljoprivrednika na teritoriji opštine Brus u 2018. godini.
Zašto pominjemo turizam i poljoprivredu?
Zato što su usko vezani za razvoj opštine Brus i njen ekonomski razvoj a tako rekoše i lokalni političari u predizbornoj kampanji, kako poslednjoj tako i onima pre.
I pored iznetih zapažanja ostaje nada da će imenovani izraditi uspešnu "Strategiju lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine" koja će doprineti ekonomskom razvoju opštine ali i turizma i poljoprivrede sa ciljem još boljih životnih uslova stanovnika opštine Brus a posebno sa ciljem zadržavanja i ostanka mladih u što većem broju.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 139720742
Sve sami puleni dragog im sefa.Hej,postoje i drugi ljudi,ne vrti se sve oko slihtara i poltrona.Osvrnite se ,probudite iz sna i pogledajte oko sebe,pre svega U SEBE!
| 1 0