U Vrnjačkoj Banji od sutra do subote 8. avgusta biće odžan Festival ljubavi (Lovefest), a duh ovog festivala već se oseća u celom gradu koji će, kako se očekuje posetiti više od 60.000 mladih iz celog sveta.

U Vrnjačkoj Banji od sutra do subote 8. avgusta biće odžan Festival ljubavi (Lovefest), a duh ovog festivala već se oseća u celom gradu koji će, kako se očekuje posetiti više od 60.000 mladih iz celog sveta. 

Neverovatno interesovanje za ovaj festival odrazilo se i na smeštaj posetioca, pa su hotelski smeštaji odavno zakupljeni za ove dane i skoro da su izdati i svi kreveti u privatnom smeštaju. 

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da je „Lovefest“, prava prilika da se promeni demografska struktura gostiju, ali i zaradi, naglašavajući da se prošle godine u vreme održavanja festivala, u Vrnjačku Banju slilo oko 2,5 miliona evra. 

„Želimo da mlađu klijentelu koja troši dosta novca, lociramo upravo u Vrnjačkoj Banji. Manifestacija nije samo marketinškog karaktera, već ona donosi veliki novac Banji i lokalnoj privredi'', kaže Đurović, napominjući da su posetioci najviše novca trošili na smeštaj i ishranu u Vrnjačkoj Banji. 

Marko Vukomanović, jedan od organizatora Festivala ljubavi, rekao je za Tanjug da ovaj festival, donosi nešto Banji što nije imala još od 90-tih godina, kada su se organizovale „Igre bez granica“. 

„Najviše vaučera u Srbiji je preuzeto baš za Vrnjačku Banju, i to se mahom radi o mlađoj populaciji ljudi. Ispalo je dobro što država organizuje takvu promociju turizma i to u vreme održavanja festivala. 

Ove godine očekujemo 30 do 50 odsto više posetilaca, u odnosu na prošlu. Svi hoteli i privatni smeštaji su popunjeni, kao i naš kamp“, rekao je Vukomanović. 

„Lovefest“ zadnjih devet godina, muzikom, specifičnim programom i jedinstvenom atmosferom spaja mlade iz svih krajeva sveta. 

Ove godine, navršava se 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, a uz podršku Ambasade SAD, na Festivalu ljubavi, biće mladi ljudi iz svih zemalja bivše Jugoslavije, koji su odlučili da pod jednim krovom tri dana uživaju u najvećem Festivalu ljubavi u zemlji.

izvor: b92.net


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE