ZupskaVinskaTrka2018 Domovina

Sve je spremno za Župski vinski maraton koji će biti održan 15. septembra 2018. godine u vinorodnoj Župi a takmičari će imati mogućnost da trče kroz vinograde i pored vinarija koje proizvode na daleko čuvena Župska vina.

Ima preko 130 prijavljenih učesnika, gotovo iz svih krajeva Srbije, Leskovca, Kosovske Mitrovice, Užica, Čačka, Niša, Beograda, Novog Sada, Zaječara, Aleksinca, Kruševca, Brusa, Opova, Smedereva, Ruskog Krstura, Kovačice, Valjeva, Šapca, Kragujevca, Aranđelovca...
Učesnici koji se nisu na vreme prijavili i/ili platili startninu, moći će to sve da obave pre starta trke, u subotu ujutru. Takođe, ukoliko se nisu na vreme prijavili, organizator ne može da im obeća da će dobiti majicu željene veličine, ali sigurno će postići neki kompromis.
Prijava takmičara i podela startnih brojeva će početi u 09:00 časova kod Muzeja vinarstva i vinogradarstva, a start trke je planiran za 10:00 časova.
Organizatori ne strahuju od nestanka vina, ali se boje da će biti gužve na okrepnim stanicama u vinarijama, tako da ističu da je poziv za volontere još aktivan i pozivaju proaktivne župljane, sugrađane, da poklone par sati ovom događaju i prijave se da pomognu domaćinima, vinarima, da usluže sve trkače koji će prolaziti kroz njihova domaćinstva, a organizatori će se odužiti kako dolikuje.
U centru Aleksandrovca, kod fontane, gde je predviđen cilj trke, takođe će biti postavljeno nekoliko štandova župskih vina, kako za okrepu trkača, tako i za uživanje prolaznika i navijača. Ovde će biti i kazan, u kome će se spremati vrhunski gulaš, za sve trkače, da povrate snagu posle prolaska kroz cilj.
Ko nije u mogućnosti da poseti trku, moći će da prati dešavanja uživo putem talasa Super radija iz Niša, koji će na ovoj lokaciji postaviti otvoreni studio i izveštavati sa lica mesta.
Župljanima stoji otvoren poziv da dođu u što većem broju na start trke, uliju podršku trkačima i da ih u što većem broju ispratimo među župske gidže ali i da ih dočekaju na cilju kod čuvene fontane vina na gradskom trgu.
Inicijator i organizator Župske vinske trke je Udruženje Domovina iz Aleksandrovca uz podršku vinara i vinarija, TO Aleksandrovac, Eko kluba Željin i Opštine Aleksandrovac.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE