JosanickaBanja RaskaKCN

Jošanička Banja će otvaranjem SPA centra početkom maja meseca obogatiti turističku ponudu jer se ovih dana očekuje završetak radova u Jošaničkom parku. Prošle godine je otvoreno novo kupatilo sa uslugama fizikalne medicine a završavaju se radovi na obnovi starog turskog hamama i blatnog kupatila što će kompletirati ponudu zdravstvenog turizma.

Očekuje se da kompleks bude otvoren tokom prvomajskih praznika i ove sezone biće omogućeno kupanje u novom bazenu dok će svi smeštajni kapaciteti u Jošaničkoj Banji biti popunjeni od 01. maja do 01. septembra.
Opština Raška završila je izradu plana za razvoja turizma Jošaničke Banje tj. Strategiju razvoja turizma od 2019. do 2029. godine. Trenutno lokalna samouprava radi na dobijanju saglasnosti od JP "Srbijavode" za korišćenje termomimeralne vode – trenutno je dobijeno istražno pravo a u narednim danima očekuje se i dozvola za eksploataciono pravo.

MilunkaSavic MZJosanickaBanja

Uporedo sa uređenjem parka, završavava se sanacija i uređenje Memorijalnog kompleksa Milunke Savić u Jošaničkoj Banji u okviru projekta Centar za kulturu „Gradac“ - "Raška u dolini vekova".
Ove godine će biti otvoren SPA centar koji će biti nadaleko prepoznatljiv i završeno uređenje kompleksa Milunka Savić a već naredne godine Jošanička Banja će imati kompletno drugačiju sliku što se tiče turističke ponude.
O razvoju Jošaničke Banje opširnije direktor TO Raška Radenko Cvetić u prilogu KCN Raška:

foto:MZJošaničkaBanja, print screen YT Raska KCN


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.