PDF2019

Ovogodišnje izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće po mnogo čemu drugačije i zanimljivije od prva dva. U Bačkoj Palaci će od 22. do 24. avgusta doći do fuzije različitih muzičkih žanrova, a sve u cilju promocije rokenrol kulture i subkuture spajanjem snaga dva alternativna festivala iz Bačke Palanke-Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP).

Prva stvar  koja će obeležiti ovu godinu je dolazak Nikole Pejakovića Kolje koji je ovogodišnji hedlajner PDF-a, dok će na FEP-u biti član stručnog žirija i tako provesti četiri dana u društvu Palančana.
 Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastavlja promociju novog albuma "4 Prsta" nastupom 24. avgusta na Palanačkom Dunav Festu u Bačkoj Palanci.
Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima "Mama, nemoj plakati" (2001), "Kolja" (2009) i "Grobovlasnici" (2013), a kultni status je učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim albumom "4 Prsta" (2018), sa koga su se izdvojile pesme "Može malo sutra", "Ala je lep ovaj svet", "Svaku noć je isti mrak".  CD "4 Prsta" (izdavač Long Play) donosi čak 19, u bluzu utemeljenih, ali ipak žanrovski raznolikih Koljinih kompozicija. Album "4 Prsta" donosi sa strašću odsvirane bluzične "Starost neće nikoga da čeka", "Došla si kasno" ili "Slika pokojnog druga", ali zatim zna da poleti u soul-pop "Nema me bez nje" ili uspori sa laganom "Uzmi ovu pesmu" i reflektivnom "Život je san", čak skrene u pevanje na engleskom u "Land of Hope" ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na ovom albumu Kolja je komponovao muziku na nekoliko pesama velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904). Album je producirao Voja Aralica, gitarista u Koljinom pratećem bendu.
"Imam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka", kaže Kolja. 


Iste večeri, 24. avgusta, preporučenu letnju dozu panka isporučiće šumadijski Ramonsi - Čovek bez sluha koji je u punom zaletu i u jeku promocije svog poslednjeg albuma “Stanimo u gard” koji je pobrao odlične kritike, a što je još važnije, odobren je svim srcem od strane verne publike.

Počeli su sa radom davne 1994. godine i iza sebe imaju pet albuma i brojne pesme koje su obeležile njihovu karijeru kao što su: “Superheroj”, “Daleko blizu daleko”, “Reci ne”, “Ništa mi staro ne nedostaje”, “Sanjam”...


Kada spojimo PDF i FEP dobijamo #pdFep i nezaboravne avgustovske vrele dane i noći kraj Dunava na platou ispred sportske hale Tikvara gde vas očekuje odličan noćni provod uz probrani muzički program od 22. do 24. avgusta. Pod sloganom “Srcem, štapom i kanapom” organizacioni timovi oba festivala probrali su pažljivo izvođače i uskoro će objaviti kompletan program.

Zajednično otvaranje oba festivala biće u četvrtak, 22. avgusta, a ulaz će biti besplatan za sve posetioce. Ulaznice za drugi i treći dan Palanačkog Dunav festa biće uskoro u prodaji. Informacije o festivalu možete pratiti i na facebook stranici Palanačkog Dunav festa.
Palanački Dunav fest organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Skupštine opštine Bačka Palanka.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE