AC Zupskavinskatrka09181

Župska vinska trka ili Župski vinski maraton je u Aleksandrovcu Župskom 06. oktobra 2019. godine. Prijave za takmičare i volontere otvorene su do 22. septembra u 17:00 časova. Staze su pripremljene, vinari će se pobrinuti za ono glavno a vaše je da izvršite prijavu, dođete, trčite i uživate.

U toku su prijave za učesnike koji će se takmičiti župskim vinogradarskim stazama dužine 13 i 22 kilometra, kao i za volontere trke. 

AC Zupskavinskatrka09184

Mala vinska trka (dužine 13 kilometara) i Velika vinska trka (dužine 22 kilometra) startovaće kod Muzeja vinarstva i vinogradarstva, a cilj trke je u centru Aleksandrovca, kod fontane vina.
Staza Velike vinske trke prati istu rutu kao i Mala vinska trka, do okrepne stanice kod Vinarije Nikolić, na 7. kilometru od starta, gde se trke odvajaju na različite staze.
Staze su trail tipa i trči se uglavnom po zemljanim putevima kroz vinograde i voćnjake. Postoje i kraće asfaltirane deonice, ali ne duže od 10% ukupne dužine staze.
Okrepne stanice će biti na međusobnim udaljenostima oko 4-6 km, a negde i bliže, zavisno od same lokacije vinskog podruma. Tu će trkačima biti na raspolaganju voda, sezonsko voće, vino župskih vinara i možda još poneki domaći osvežavajući proizvod. Limit trke je 4 sata a staze će biti obeležene šarenim trakicama i putokaznim strelicama.
Startnina trke je 1.000 dinara i svaki učesnik dobija majicu trke i medalju na kraju trke.
Prijave TAKMIČARI OVDE

AC Zupskavinskatrka09183

Da bi Župska vinska trka bila održana kako je i zamišljeno organizator poziva sve one koji su željni novih iskustava, poznanstava i organizatorske atmosfere da se pridruže volonterskom timu jedinstvene vinske trke na ovim prostorima.
Volonteri mogu postati sve osobe starije od 15 godina, koje će po završetku prijave proći kroz selekcijski postupak.
Za volontere je obezbeđeno besplatna majica događaja, obroci i osveženja, nadoknada svih prihvatljivih i razumnih troškova koji nastanu u dogovoru sa organizatorima.
Prijave VOLONTERI OVDE


Ako se pitate "Koju stazu odabrati, u kakvom vinu uživati?" znate već odgovor - Župska staza i župska vina!


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.