Sudimlja IsailovicA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je javni poziv za Meru 7 u okviru IPARD podsticaja za odobravanje projekata za diversifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja. Predmet javnog poziva su investicije u ruralni turizam zbog postojanja duge tradicije i velikog potencijala i potrebe za daljim razvojem tog sektora.

Podrška za realizaciju investicije u seoskom turizmu iznosi do 65 odsto vrednosti prihvatljivih troškova.
Najmanji iznos podrške po projektu je 5.000 evra, a najveći 300.000 evra.
Pravo na Meru 7 ostvaruje lice upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalno i nalazi se u aktivnom statusu, i to:
- fizičko lice – nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva
- preduzetnik
- privredno društvo koje je razvrstano u mikro ili malo pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo
Zahtevi za odobravanje projekata podnose se Upravi za agrarna plaćanja podnose se od 01. jula do 01. oktobra 2020. godine.
Prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja dostupan je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.
Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefon Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7.30 do 15:30 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.