BrusColici konkurentno

Brus 03.08.2021. Počeo je novi mentorski program za domaće kompanije u sektoru proizvodnje i prerade voća i povrća, koji predstavlja prilagođen trening u oblasti organizacije, bezbednosti hrane i pristupa tržištima. Cilj programa je da pomogne integraciju malih proizvođača u moderne, komercijalne lance snabdevanja.

Nakon uspešno realizovanih obuka tokom prošle godine, u ovom ciklusu učestvuju 4 kompanije iz Blaca i Brusa.Čolići Plus iz sela Graševci kod Brusa su bili prvi sa kojima se razgovaralo o načinima unapređenja organizovanja rada kooperanata, kako bi proizvodi koji dolaze do kupaca bili što boljeg kvaliteta, a proizvođači ostvarili što veći profit.

Čolići Plus su mlada, porodična firma koja se bavi proizvodnjom i preradom malina, i okupljaju proizvođače malina, kupina i jagoda iz ruralnih sredina podno Kopaonika i šire okoline Brusa. Njihovi proizvodi već 10 godina dolaze do velikih domaćih i stranih kupaca, a 2/3 ukupne proizvodnje čine sertifikovani organski proizvodi. Vlasnik firme svoje poslovanje širi i prenosi na mlađe članove porodice koji u bližoj budućnosti planiraju dalji razvoj i investicije u opremu za mala, komercijalna pakovanja voća namenjena maloprodaji.
izvor I foto:konkurentno.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.