AljosaDj 0121bYT

Brusjanin Aljoša Đidić sada mladi glumac Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu dobio je nagradu „Predrag Peđa Tomanović“ za 2021. godinu, za ulogu K. u predstavi „Kafka mašin“ u režiji Veljka Mićunovića.

Žiri u sastavu: Valentin Vencel, glumac i direktor Novosadskog pozorišta, Nataša Gvozdenović, pozorišna kritičarka i Predrag Štrbac, reditelj ocenili su da u predstavi složenog sadržaja, mladi glumac Aljoša Đidić vrlo precizno i nijansirano gradi lik K. Bez obzira na činjenicu da je u pitanju mlad glumac, Aljošina interpretacija je izuzetno zrela, nadahnuta i emotivno ispunjena. Sredstva kojima se služi su veoma raznovrsna, a u isto vreme je vrlo dosledno sledio zahteve samog dela i vešto koristio prostor koji mu je reditelj sa potpunim poverenjem pružio.

Glumac Aljoša Đidić istakao je koliko su važne ovakve potvrde za mladog glumca, te se zahvalio porodici Tomanović, kao i Srpskom narodnom pozorištu.

„Zahvaljujem se Srpskom narodnom pozorištu na poverenju koje mi je pruženo. Za mene je to vrlo značajno jer mi je pružena šansa da konstantno budem u treningu, a to je za mladog glumca izuzetno značajno, da ide iz procesa u proces, da igra u delima velikih pisaca, da radi sa velikim rediteljima i samim tim upoznaje i sebe i pozorište i ansambl“, istakao je Aljoša Đidić.

Nagradu dodeljuje Zadužbina „Predrag Peđa Tomanović“ svake godine 17. januara, na dan rođenja „mladog, velikog glumca“. Osnivači Zadužbine su roditelji Milena i Milorad Tomanović, a svrha je dodeljivanje nagrade za najbolju ulogu koju je ostvario glumac u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u prethodnoj kalendarskoj godini.
izvor:snp.org.rs foto:YouTube PrintScreen

Opširniji tekst, foto i video na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.

Kultura: