Traktor Bab1

Traktori i poljoprivredne mašine za koje je bila obavezna preregistracija od 03. aprila ove godine najverovatnije neće morati da se preregistruju ali biće obavezna potvrda o tehničkoj ispravnosti.

Povodom najavljene preregistracije traktora izjavu je dao potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića koji je najavio da će MUP predložiti izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima:
"Predložiću Vladi Republike Srbije nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.
Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza.
Obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 03. aprila ove godine.
Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima.
Vlasnici će morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, jer nam je cilj da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.“


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.