Upis u Vinarski registar Srbije zakonska obaveza svih lica koja poseduju površine pod vinogradima i grožđe stavljaju u promet.

"Na osnovu Zakona o vinu i Pravilnika o upisu u Vinarski registar, sva fizička i pravna lica, odnosno preduzetnici koji imaju 10 i više ari vinograda, imaju obavezu da se upišu u Vinarski registar" - izjavio je direktor Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Prokuplju Dejan Tonić i dodao da se ova obaveza odnosi i na vinogradare koji imaju manje od 10 ari vinograda, a svoje grožđe stavljaju u promet.

Ovaj Registar predstavlja bazu podataka o proizvođačima,  proizvodnji, sirovinama i gotovim proizvodima, tehnološkoj opremljenosti vinarija za preradu i punjenje vina, sudovima za proizvodnju, laboratorijskim instrumentima, obimu godišnje proizvodnje grožđa, broju boca i prodaji proizvoda.

"Izutetno je važno da se vinogradari upišu u Vinarski registar jer na taj način mogu da konkurišu za mnoga podsticajna sredstva koja dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, rekao je Tonić i dodao da sve dodatne informacije i neophodnu pomoć u popuni potrebne dokumentacije, vinogradari mogu da dobiju u prostorijama Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Prokuplju."

izvor:prokuplje.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.