Gazdinstvo Ilic Koznik

Tokom vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije koje je proglašeno 15. marta 2020. godine i odluke o ograničenom kretanju od 20:00 do 05:00 časova poljoprivredni proizvođači Rasinskog okruga imaju poslove koje moraju obaviti na otvorenom a posebno na farmama koje su udaljene od domaćinstva ili sedišta poljoprivrednog gazdinstva.

Kako do dozvole za kretanje proizvođača voća i povrća

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja za vreme vanrednog stanja, svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva.

Elektronski zahtev je dostupan na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/, odnosno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.
U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu od 20:00 do 05:00 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20:00 do 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Telefon na koji prijavu mogu podneti voćari i povrtari sa teritorije Rasinskog okruga je 064 88 18 412.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog. Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti – ovde.

Kako do dozvole za kretanje stočara i pčelara

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (20:00-05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju.

Internet adresa  za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je : http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20:00 do 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (smeštaj domaćih životinja, ishrana domaćih životinja, muža domaćih životinja ili lečenje domaćih životinja).

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog. Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti – ovde.
izvor:minpolj.gov.rs foto:Gazdinstvo Ilić Grad


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Bogdan Vidojevic 125919191
Ako ne stignem do 17h da se vratim sa njive traktorom da li cu dobiti prijavu. Evo imam 1 hektar mladog Luka treba vec da ga cupam svaki Dan dali mogu da produzim posle 17 h Sam Sam na njivi nemogu da postignem a niko nece da radi ovi sto su radili imaju vise od 65 godina. Puno Sam ulazio kako da se ponasam. Gazdinstvo mi je u opstini Barajevo
| 0 0