U Kruševcu je u subotu, 04. oktobra 2014. godine  održan 7. Poljoprivredi sajam „Kruševac 2014“ i  stočarska izložba.

Na sajmu su učestvovali izlagači i proizvođači iz opštine Brus u organizaciji JP "Direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj" Brus: gazdinstvo "Petrović" Žiljci, "Kopiko" Tršanovci, gazdinstvo "Raičević" Strojinci, udruženje"Zlatbne ruke" a na stočarskoj izložbi predstavljena su grla vlasnika Dobrodolac Milovana iz Brzeća...

Prisutne goste i učesnike je pozdravila zamenica gradonačelnika Kruševca g-đa Jasmina Palurović a sajam je otvorio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije g-din Zoran Rajić.
Osim štandova na kojima su predstavljeni proizvodi poljoprivrednih gazdinstava, udruženja i zadruga Rasinskog regiona prisutni su bili i gosti iz drugih krajeva Srbije koji su izložili svoje proizvode. Na sajmu su svoju ponudu  izložili i predstavili proizvođači semenske robe, sredstava za zaštitu i prihranu bilja, poljoprivredne mehanizacije, baštenske opreme, osiguravajuće kuće i banke, uzgajivači domaćih životinja(goveda, ovce, koze...).
Prvo mesto za najbolje ukrašen štand pripalo je MZ Kobilje, drugo  hemijsko-tehnološkoj školi “Kruševac” a treće specijalnoj školi „Veselin Nikolić“. Nagrada za najlepše ukrašen slavski kolač pripala je Velikoj Lomnici.

U stočarskom delu su takođe podeljene su prve nagrade po kategorijama:

  • kategorija goveda - grlo vlasnika Slavoljuba Ćirića iz Bivolja
  • kategorija koza - kolekcija vlasnika Ljubomira Vasića iz Makrešana
  • kategorija ovaca – grla vlasnika Dejana Valjarevića iz Velikog Šiljegovca

Fotografije pogledajte OVDE(klik)

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE