Juče je stupio na snagu Pravilnik o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Ovim Pravilnikom bliže se propisuju vrste podsticaja, uslovi i način ostvarivanja prava, kao i maksimalni iznosi podsticaja po korisniku i po pojedinoj vrsti mere.

Pravilnik o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju podrazumeva povraćaj određenog procenta za nabavku mehanizacije i opreme za voćarsku i stočarsku proizvodnju. Za investicije koje su poljoprivrednici ostvarili u ovoj godini povraćaj sredstava je u iznosu i do 40 odsto.
„Pravo na podnošenje zahteva imaju fizička lica koja su nosioci poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, pravna lica i zadruge i srednje škole koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom“, ističe stručni saradnik za agroekonomiju kruševačke Poljoprivredne savetodavne i stručne službe  Zoran Starinac.
Zahtevi se podnose do 1. novembra Upravi za agrarna plaćanja u Šapcu, a zainteresovani poljoprivrednici se za savet i konsultacije mogu obratiti i Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Kruševcu.izvor:rtk.rs

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE