MMilosavljevic 180816

Za Dane Brusa 2016. godine imali smo priliku da uživo vidimo i čujemo jednu mladu umetnicu koja ima čaroban glas - Mariju Milosavljević koja je rođena u Kruševcu a trenutno živi i radi u Frankfurtu kao nastavnica flaute i slobodna umetnica.

Marija Milosavljević rođena je 1988. godine u Kruševcu. Osnovnu i srednju muzičku školu, odsek flauta i solo pevanje završila je u rodnom gradu, a potom i studije flaute na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi Prof. Miomira Simonovića. Nakon Osnovnih studija odlazi u Nemačku na Visoku školu za muziku u Majncu (Mainz) i 2013. godine stiče Master diplomu u klasi Prof. Dejana Gavrića.
Trenutno je na dvogodišnjem usavršavanju barokne muzike (instrument – traverzna flauta) na Visokoj školi za muziku Frankfurtu, u klasi jednog od vodećih baroknih flautista u Nemačkoj, Karla Kajzera.
Tokom školovanja Marija je učestvovala na raznim republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima je osvajala brojne nagrade. Kao solista, kamerni i orkestarski muzičar nastupala je u Srbiji, Nemačkoj, Austriji i Španiji. Orkestarsko iskustvo stekla je u Beogradskom kamernom orkestru, Niškom simfonijskom orkestru, Orkestrima muzičkih akademija u Beogradu i Majncu i Simfonijskom orkestru teatra Mainz. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod flautista kao što su Michael Koffler, Andrea Oliva, Eugenia Moliner, Nataša Marić, Dejan Gavrić i Francois Laurent.
Stipendista je Fonda ''Dositeja'' za mlade talente Republike Srbije i udruženja ''Yehudi Menuhin'' u Frankfurtu.

Svoju veliku ljubav prema pevanju negovala je paralelno sa studijama flaute radeći sa profesorkama kao što su Lidija Jevremović (Kruševac), Ljubica Živković (Beograd), Tijana Grujić (Mainz) i Henriette Mayer-Ravenstein (Frankfurt).
Trenutno živi i radi u Frankfurtu kao nastavnica flaute i slobodna umetnica, bavi se modernom i baroknom flautom i pevanjem. Redovno nastupa sa ansamblom “Mainzer Floetenquartett”, sa kojim je prošle godine snimila prvi CD.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.

Kultura:

Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE