Konferencijom u Narodnoj skupštini “Kontrola finansiranja političkih subjekata - Izborne kampanje i redovan rad”, na kojem će biti predstavljen Izveštaj o finansiranju političkih aktivnosti za 2012, danas će u Srbiji biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Jedan od učesnika konferencije biće i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić, koja je Tanjugu izjavila da je Agencija ove godine podnela 389 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv politickih stranaka i grupa građana, od kojih se 343 odnose na nepodnošenje izveštaja o troškovima izborne kampanje u 2012.

Prema njenim rečima, nalazi kontrole ukazuju na to da će zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nenamenskog trošenja sredstava u izbornoj kampanji biti mnogo više u narednom periodu.

Ona je navela i da je Agencija u ovoj godini podnela ukupno 140 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv funkcionera koji su propustili da u zakonskom roku podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima.

Od tog broja, kako je navela, 50 zahteva se odnosi na narodne poslanike, a ostalo su gradonačelnici, predsednici opština, članovi gradskih i opštinskih veća, pomoćnici ministara, državni sekretari, sudije...

izvor:blic.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE