BEOGRAD, 6. februar 2012, (Njuz) – Meštani Dedinja, naselja nadomak centra Beograda, već treći dan zaredom su odsečeni od sveta, javlja dopisnik Njuza sa Dedinja.

Visoki snežni nanosi i jak vetar zavejali su njihove parkinge i garaže, a sneg u ostatku Beograda usporio je i u velikom broju slučajeva u potpunosti onemogućio dolazak posluge u prigradska domaćinstva.

- Naša se Stojanka javila mobilnim telefonom sa Čubure i rekla da se zaglavilo nešto što se zove trolejbus i da je saobraćaj u prekidu. Tako da od jutros nisam kafu popila, jer nema ko da mi je spremi. Ni doručak nisam imala, ne mogu bez zavejanog džipa do „Šehera“ na dijetalne prženice. Čak i da mogu, zavejan mi je i put do frizera, šminkera i stiliste, gde ću ovakva na doručak – vidno potresena je izjavila dvadeset trogodišnja poznata ličnost Milica S., koju je nevreme zateklo u višemesečnoj poseti jednom uglednom razvedenom srpskom bankaru, koji nije hteo da daje izjave za javnost.

Meštani Dedinja sa zdravstvenim problemima posebno su pogođeni vremenskom nepogodom, jer ih je snežna mećava odvojila od svakodnevne terapije masaže, kao i obaveznih poseta fitnes cetrima i saunama. Eksperti u ovoj oblasti ističu da je neophodno pružiti hitnu wellness pomoć postradalima.

- Njihov mišićni tonus je za ova dva dana sigurno pao ispod kritičnog minimuma – za Njuz Net je izjavio lekar i fitnes analitiča Saša Plećević poznatiji kao dr Feelgood – Ukoliko država i lokalna zajednica nešto ne preduzmu da se postradalima omogući pristup neophodnom wellnes-u, postoji ozbiljna opasnost da im bicepsi, tricepsi i stomačna keramika atrofiraju, do te mere da čak ni ja tu ne mogu ništa da učinim!

I pored vapaja za pomoć, koje su meštani Dedinja ovih dana upućivali, vremenske prilike još uvek ne dozvoljavaju da se mehanizacija probije do svih zavejanih dedinjskih kuća i garaža.

- Zvao sam Tadića da kaže Đilasu da on kaže Žiki Anđelkoviću da on kaže tamo nekom patuljku u gradu da nam pošalju pomoć. Boris mi se izvinjavao, kaže da je i on zavejan na Jahorini, te da ne može ništa da ućini, a Đilas ga ne sluša na daljinu. Zvao sam i Patrijarha, on mi je rekao da će se, daće Bog, vreme prolepšati i da imamo malo hrišćanskog strpljenja. Više ne znam koga da zovem, nego se snalazim kako znam i umem – rezigniran je kontroverzni srpski biznismen koji je zamolio da ostane anoniman, koga smo zatekli dok svojoj deci, uz pomoć ličnog obezbeđenja gradi gondolu i pomoćnu žičaru za sankanje.

Ono što u ovoj nesreći raduje jeste da nije ponestalo ljudske solidarnosti, te da mnogi stanovnici Srbije saosećaju sa postradalima na Dedinju. Tako je, naprimer, bratska lokalna zajednica iz ulice Strahinica Bana ugroženim meštanima spremila interventne zalihe ponestajućeg kavijara i šampanjca, koji će im biti isporučeni čim to budu omogućili vremenski uslovi.

Jovan Težaić

Izvor:njuz.net

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE