Gradonačelnik Jagodine organizuje večeru upoznavanja, kupanje u akvaparku, letovanje u Grčkoj i venčanje o trošku grada.

Tri bračna para već dobila po 3.000 evra Foto Tanjug

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Za nepunih mesec dana, koliko je trajao „njegov” konkurs za ženidbu mladića iz Jagodine, starijih od 38 godina, javilo se više od 200 dama iz Srbije, željnih da upoznaju svoju srodnu dušu i da o trošku Skupštine grada Jagodina, krajem septembra, odu na romantično letovanje u Grčku. Ništa nije prepušteno slučaju, kaže Marković, otkrivajući detalje ove romantične večere, koja će biti održana u sutonu, 20. avgusta. Osim što će se mladići i devojke neposredno upoznati, sve zvanice će dobiti životne i emotivne biografije svojih potencijalnih partnera, u kojima će biti istaknuta njihova interesovanja, hobiji, način života, očekivanja od braka i partnera. Po završetku večere, koja će biti začinjena probranim muzičkim notama, sve dame će biti ispraćene do hotela, u kome će prenoćiti o trošku grada Jagodine, a ako neka poželi da popije neko after parti piće sa mladićem Palma neće imati ništa protiv.Marković ne krije da mu prija veliko interesovanje za njegovo provodadžisanje, kome će prethoditi upoznavanje budućih parova u restoranu „Tigar”, koji se nalazi usred jagodinskog zoološkog vrta.

 

– To su odrasli ljudi, svako ima prava da završi veče u svom aranžmanu. Mi smo, kao dobri domaćini, dužni da im obezbedimo prijatno i bezbedno konačište. A kada se probude i popiju prvu jutarnju kafu, za sve mladiće i devojke biće organizovano kupanje u akvaparku – jednom od turističkih atrakcija ovog grada – kaže Marković.

Komentarišući biografije kandidatkinja, on primećuje da među pretendetkinjama na „dužnost” supruge ima dosta profesorki engleskog jezika i devojaka sa diplomom Medicinskog fakulteta i raduje se što će teritorija grada Jagodina u bliskoj budućnosti biti trajna životna adresa snajki iz Beograda, Niša, Kragujevca i brojnih gradova u Srbiji.

Po scenariju gradonačelnika Jagodine, utisci mladića i devojaka treba da se slegnu do kraja septembra, kada će svi zajedno otputovati u romantično grčko letovalište Litohoro i kada se on nada da će kombinacija sunca, mora i romantike učiniti pravu stvar. Devojke i mladići biće smešteni u odvojenim sobama, naglašava Palma, a da bi se svi osećali opušteno i sigurno, tu će biti i reprezentativke Srbije u džudu, kik-boksu i karateu – zlu ne trebalo. Iako će Markovića poslaničke obaveze sprečiti da prisustvuje letovanju, ističe da će neženje i udavače, osim ličnog obezbeđenja, imati i vođu puta koji će im prezentovati lepote Grčke, kao i animatora – za lude letnje večeri. Za one koje se nakon letovanja odluče da stanu na ludi kamen, biće organizovano zajedničko venčanje o trošku Skupštine grada Jagodina – glasi hepiend ove priče.

Na pitanje – kako je došao na ideju da organizuje ovo romantično letovanje, Dragan Marković konstatuje da je bela kuga nacionalni problem i da je on „dobio moć” od građana Jagodine da ga rešava na lokalnom nivou. Po njegovom saznanju, u Jagodini ima oko 750 mladića, starijih od 38 godina i više od 200 žena, starijih od 38 godina, zbog čega je Skupština grada Jagodina prošlog decembra donela odluku o finansijskoj pomoći bračnim parovima, u kojima je jedan od supružnika stariji od 38 godina i to u iznosu od 3.000 evra. Od kada je ova odluka stupila na snagu, u Jagodini je sklopljeno preko 200 brakova u kojima je rođena i jedna beba.

Katarina Đorđević

-----------------------------------------------------------

Nema više igranki, a disko-klub nije za starije

A na pitanje – zašto se odlučio da raspiše javni konkurs za ženidbu jagodinskih momaka starijih od 38 godina, on kaže da su seoske igranke nekada bile glavno mesto za okupljanje i susretanje mladih. S obzirom na to da su igranke otišle u istoriju socijalnih okupljanja, Palma konstatuje da je osobu stariju od 30 godina sramota da ide u disko-klub kad tamo đuskaju klinci od 18 godina. Gde da upozna srodnu dušu, pita se naš sagovornik i kao potvrdu svoje dobre ideje Palma ističe da se na njegov konkurs do sada prijavilo 140 momaka iz Jagodine starijih od 38 godina i oko dvesta devojaka iz cele Srbije koje su starije od 30 godina. Spustili smo starosnu granicu da bi se prijavilo što više devojaka, a ne zato što je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti imala primedbu da je u pitanju starosna diskriminacija, dodaje Palma.

Izvor: politika.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE