Lavirint
foto: msaari

Šta je za vas istina i koliko ste spremni da platite ili uradite da bi došli do nje?

U ovom degradiranom društvu i sistemu vrednosti ništa, nula.

Zašto?

Polovini ne odgovara istina jer su i sami ili žele da budu deo sistema i uživaju sve beneficije državnog posla.

Druga polovina radije bira da komentariše hroniku, zabavu, omalovažava svaki trud i pozitivni pomak u društvu i čeka da se nešto desi, jer oni svakako „nikako ne mogu da utiču na to“. Dežurni „hejteri“ i dokoličari.

Ne zna se ko je opasniji od ovih grupa jer su u ogromnoj većini i ne prezaju ni od čega, sa tendencijom još većeg monopola i autokratije. Još je opasnija činjenica da kako se „ekipa“ dokoličara iz druge polovine bude prelivala u prvu, doći ćemo do tačke pucanja i samouništenja.

Ako mislite da nam ne može biti gore, budite sigurni da smo još uvek daleko od dna i da će put naniže biti veoma bolan.

Oni koji ne pripadaju ni jednoj od pomenutih grupa predstavljaju, na žalost, statističku grešku u društvu. Od njih se očekuje da naprave korak napred i stvore promene, dok u isto vreme druga polovina omalovažava njihov rad, a prva pokušava da ih asimiluje ili istrebi.

Posle skoro 5 godina rada na Južnim vestima mogu sa sigurnošću da tvrdim da je cena istine izuzetno visoka, ali da je vrednost istine neprocenjiva, kako za društvo, tako i za vas lično, za svakog pojedinca u društvu.

Kroz lavirint korupcije, autokratije i degradiranog sistema vrednosti istina je prvi korak i jedini način da efikasno nađemo pravi put i konačno krenemo da evoluiramo kao društvo i kao pojedinci.

Na nama je zadatak da započnemo izgradnju novog društva, na dobrim temeljima i pravim vrednostima, jer niko to neće uraditi umesto vas i nas.

 izvor:juznevesti.com, V.Ognjanović


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE